مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران خبر داد

اکران اشعار ۱۲۰ شاعر معاصر در تهران

اکران اشعار ۱۲۰ شاعر معاصر در تهران

به گزارش لباس دونی، مدیر عامل سازمان زیباسازی شهر تهران ضمن اشاره به اکران اشعار ۱۲۰ شاعر در سازه های تبلیغاتی شهر تهران در چارچوب پویش «شهر شعر» از ساخت المان قرآنی و موذن در شهر تهران اطلاع داد.


به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، رضا صیادی در نشست خبری پویش «شهر شعر» در تشریح جزئیات برگزاری این پویش در شهر تهران عنوان کرد: سال ها بود در شهر تهران آرزو بود که مجموعه ای از اشعار شاعرهای مختلف اکران شود و شهر را به بستری برای ادای دین به شعر فارسی تبدیل نماییم. با وجود دو رخداد طوفان الاقصی و قتل مرحوم مهرجویی پویش شهر شعر آغاز شد و هر چند که حواشی درباب آن عنوان شد و به این حواشی پاسخ دادیم. در واقع در مورد فروغ فرخزاد و سهراب سپهری حواشی عنوان شد که پاسخ دادیم و این حواشی را البته ظلم در حق شعر و ادبیات کشور می دانیم. امروز باید به متن وارد شویم و در رابطه با ی اصل مبحث برگزاری این پویش صحبت نماییم.
وی افزود: از حدود ۱۲۰ شاعر در این مجموعه آثاری انتخاب و بر روی حدود ۱۰۰۰ تابلو در تهران نصب گردید. تلاش کردیم در این پویش همه سلایق را زیر پوشش قرار دهیم و کسانی که به این مجموعه نگاه می کنند این تلاش را که به سمت و سوی خاصی متمایل نشده ایم، می بینند.
وی اضافه کرد: تلاش شده که حجم اشعار در چارچوب ها و گونه های مختلف متناسب باشد و بدین سان شعر عاشقانه، آئینی و سیاسی در این مجموعه داریم که در کنار هم سمفونی را شکل می دهند و مبحث دیگری که مورد توجه قرار گرفت استفاده از بانوان شاعر در این کمپین بود که مورد توجه قرار گرفت.
به گفته ی ایشان، بی گمان نقدهایی در همه کارها وجود دارد که به ما هم وارد است اما تلاش می نماییم از آنها بیاموزیم و امیدواریم با کمک رسانه ها این پویش بیشتر از پیش دیده شود. برای تکریم ادبیات و فرهنگ شعر پارسی باید از حواشی که البته به آنها پاسخ داده شده عبور نماییم و به اصل مبحث بپردازیم.
مدیرعامل سازمان زیباسازی در تشریح روند انتخاب اشعار عنوان کرد: در سازمان زیباسازی شورای فرهنگی داریم که در مورد تبلیغات فرهنگی راهبردها را تنظیم می کند و معاون فرهنگی شهرداری تهران بخش مهمی از این اتاق فکر را هدایت می کند. در این پویش تلاش شد از ظرفیت شاعران و ادیبانی که در این حوزه صاحب نظر هستند بهره بگیریم. بنابراین از آقای اسفندقه که مشاور شهردار تهران است کمک گرفتیم.
صیادی اظهار داشت: شاعران در اتاق فکر نظرات خودرا عرضه کردند تا به ساختاری برای انتخاب برسیم. مبدا زمانی را شهریار در نظر گرفتیم و مقصد را شاعران دهه شصتی، این بازه زمانی انتخاب|شد و بیشتر از ۵۰۰ اثر وارد اتاق فکر شد و پس از بحث و تبادل نظر مفصل نهایتا ۱۲۰ اثر برای اکران فرهنگی در شهر تهران انتخاب|شد.
وی اشاره کرد: نگاه این بود که در انتخاب شعر برای رساندن معانی دقت شود. الان بشدت در سازه های تبلیغات محیطی گرفتار مناسب زدگی هستیم و زمان خلوتی که بتوان تمرینی را بالا بیاوریم بسیار کم است. حجم اکران ها زیاد است، بعد از این فرصت استفاده کردیم که همه سلیقه ها را پوشش دهیم. در اجرای پویش شهر شعر تلاش شد در سازه های پیاده محور بیشترین استفاده را داشته باشیم تا کامل تر شعرها دیده شود و شعرهای کوتاهتر را در بزرگراه ها قرار دادیم.
وی اضافه کرد: در مورد کمپین شهر قرآنی تلاش کردیم که در همه مناسبت های خود نگاه قرآنی را داشته باشیم که البته در مناسبت ماه رمضان این نگاه بیشتر مشهود است.
صیادی از تلاش برای ساخت یک نماد قرآنی در تهران و همینطور ساخت المان موذن در میدان نماز تهران آگاهی داد و افزود: این دو المان برای ساخت و نصب در تهران مورد توجه قرار گرفتند و ساخت آنها در دستور کار است. پویش شهر شعر حداقل تا ۱۰ روز آینده در شهر تهران ادامه دارد و با بروز رسانی و جابجایی سازه ها با هدف خوب دیده شدن این پویش اجرا خواهد شد و اساسا در نظر داریم شعر یکی از اولویت های کارهای فرهنگی سازمان باشد. در مورد نگاه های موضوعی هم این بحث وجود دارد و تلاش خواهیم کرد در مناسبت های مختلف همچون مناسبت های دفاع مقدس اشعار این حوزه را در تهران اکران نماییم.
وی اضافه کرد: توسعه کمپین در سایر رسانه ها با توجه به استقبالی که انجام شده پیگیری می شود بگونه ای که صدا و سیما موشن هایی از این پویش را در شبکه های مختلف پخش می کند و شعر در کانون توجهات قرار گرفته و این مسئله دست ما را برای حرکت های بعدی باز می کند. در گام اول تاکید داشتیم عکس شاعران در بیلبوردها قرار بگیرد تا بگوییم شاعران هم قهرمانان شهر هستند. قرار نیست تنها عکس بازیگران که البته آنها هم عزیز هستند در تابلوهای تبلیغاتی شهر نصب شود.
وی اضافه کرد: مجموعه آثار این پویش در اختیار معاونت فرهنگی مترو قرار گرفته و اکران آن ظرف روزهای آینده در مترو هم شروع خواهد شد.
وی ضمن اشاره به اینکه برخی از اکران ها بر روی سازه ها در نقاط مرتبط صورت خواهد گرفت، افزود: در واقع اکران سازه ها را هوشمند کردیم و در نقطه های هدف این پویش به صورت هوشمند اکران شده است. بطورمثال در راه شهر ری شعری از آقای مهدی نژاد در مورد سید الکریم به اکران درآمده است. همینطور اجرای پویش های تعاملی را در دستور کار داریم تا بیلبوردهای سطح شهر کارکرد پیدا کند. بطورمثال در اکران اماکن دیدنی تهران سامانه خدماتی که محصولی را عرضه می کند و یا استفاده از کیو آر کدها در چارچوب پویش های تعاملی اجرائی شد و برای پویش شهر شعر هم در تلاش هستیم که از پویش تعاملی در آینده بهره بگیریم. پویش شهر شعر بازخوردهای بسیار خوبی را از حوزه های مختلف داشته است.
به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، در قسمت دیگری از این جلسه مرتضی امیری اسفندقه مشاور شهردار تهران هم درباب پویش شهر شعر عنوان کرد: شهرداری با زبان شعر همدلی و همراهی با شهروندان را در دستور کار قرار داده تا در تردد شهروندان و ترافیک این همدلی و همراهی مورد توجه قرار گیرد. این پویش در واقع غلبه بر متن است نه عکس و نام شاعر این پویش نگاه ها را به خود جلب کرده و شهرداری در قامت «شعرداری» قرار گرفته تا یادآور شود شهروندان «شعروندان» هم هستند و شهروندان با نگاه به این سازه ها و شعرها که در بالاترین نقاط شهر قرار گرفته در واقع نگاه ها را آسمانی کرده است. به این بیت ها که بالا کشیده شده است پناه می بریم و احساس آرامش به دست می آوریم. وقت آن رسیده است که با شعر نسل انقلاب آشنا شویم. کار خوبی که شروع شده و باید بال و پر آن باز شود و نباید بال و پر آن را بزنیم.


 


منبع:

1402/08/01
18:24:14
5.0 / 5
343
تگهای خبر: آرامش , پوشش , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
لباس دونی