در قالب ۲ نشست

دیدار و گفت و گو با مهدخت معین و بررسی جامعه نگاری عهد قاجار

دیدار و گفت و گو با مهدخت معین و بررسی جامعه نگاری عهد قاجار

لباس دونی: نشست های «دیدار و گفت و گو با مهدخت معین» و نقد و بررسی « «جامعه نگاری عهد قاجار» انجام می شود.



به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، دویست و چهل و دومین نشست از سلسله جلسات بامداد پنجشنبه های بخارا که به دیدار و گفت و گو با دکتر مهدخت معین اختصاص دارد از ساعت ۹: ۳۰ پنجشنبه، ۱۰ شهریورماه در مدرسه فیلمسازی و پژوهش های سینمایی هیلاج (به نشانی: خیابان ایرانشهر، کوچه سمندریان (مهاجر)، پلاک ۲۲) برگزار می گردد و بصورت مستقیم از صفحه مجله بخارا پخش خواهد شد.
در معرفی مهدخت معین عنوان شده است: وی در سال ۱۳۲۵ در تهران متولد شد. دوره های لیسانس، فوق لیسانس و دکتری زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه تهران گذراند. در دوران تحصیل از محضر استادان بزرگی چون مهدی محقّق و بدیع الزّمانی، مهرداد بهار، پرویز ناتل خانلری، خطیب رهبر، زریاب خوئی، زرّین کوب، منوچهر ستوده، سیّد جعفر شهیدی، ذبیح اللّه صفا، فرشیدورد، فره وشی، ماهیار نوّابی، محمدجعفر محجوب، مدرس موسوی بهبهانی، حسن مینوچهر و صلاح السّاوی (استاد مصری) بهره ها برد.

وی در دانشگاه علّامه طباطبایی به تدریس متون نظم و نثر اشتغال داشت. او همین طور به نشر آثار چاپ شده و چاپ نشده استاد محمد معین اهتمام داشت نظیر «مزدیسنا و ادب پارسی» در دو جلد، «مجموعه مقالات دکتر محمد معین» در دو جلد، «حافظ شیرین سخن» در دو جلد و «گنجینه عرفان». تعدادی از مقالات چاپ شده: «دکتر معین و ادبیات معاصر»، ماهنامه ویسمن؛ «فرهنگ فارسی معین»، راهنمای کتاب؛ «اندر همه ده جوی نه مارا»، کیهان فرهنگی؛ «جلوه عشق در عقل»، خاوران و مقالات حافظ شناسی در بخارا.



همین طور سی و دومین نشست از سلسله جلسات عصر چهارشنبه های بخارا به نقد و بررسی کتاب «جامعه نگاری عهد قاجار» نوشته پریسا کدیور اختصاص یافته است که از ساعت ۱۸ روز چهارشنبه، نهم شهریور ۱۴۰۱ با حضور: فاطمه قاضی ها، رضا شعبانی، حبیب الله اسماعیلی، پریسا کدیور و علی دهباشی در خانه فرهنگان فرشته (به نشانی: خیابان فیاضی، پس از چناران، پلاک ۵۰) برگزار می گردد و بصورت مستقیم پخش خواهد شد.
کتاب «جامعه نگاری عهد قاجار» با اتخاذ روشی جدید در تاریخ نویسی اجتماعی، با پرداختن به حوزه های مختلف تجربه زیستی مردمان معمولی و روایت ریزبینانه از مناسبات خانوادگی، کسب وکار، آیین های جمعی و آداب و عادات ایرانیان در زندگی روزمره، مردم را که در تاریخ نگاری سنتی مهجور و مغفول مانده بودند، به متن تاریخ نگاری آورده است.





1401/06/08
16:24:15
5.0 / 5
461
تگهای خبر: مدرسه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
لباس دونی