حدادعادل:

حقیقت بر بال هنر پرواز می كند

حقیقت بر بال هنر پرواز می كند

به گزارش لباس دونی رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاكید بر این نكته كه حقیقت بر بال هنر پرواز می كند و حقیقتی كه از هنر پشتیبانی نكند بی هیچ تردیدی كُمیت آن می لنگد، خاطرنشان كرد: هیچ جامعه ای بدون هنر توان زیست ندارد؛ پس محصولات حوزه هنری باید مانند میوه های سالمی باشد كه خوراك تمامی طیف فكری جامعه را بتواند فراهم آورد.



مراسم تکریم و معارفه محسن مومنی شریف رئیس پیشین و محمدمهدی دادمان رئیس جدید حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی بامداد امروز یکشنبه (هشتم تیر) با حضور حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیت الله علی اکبر رشاد رئیس پژوهشگاه فرنگ و اندیشه اسلامی و عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین صادق خاموشی رئیس هیات امنای سازمان تبلیغات اسلامی و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، عزت الله ضرغامی عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی و جمعی دیگر از مدیران، مسؤلان و اهالی فرهنگ و هنر در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار گردید.

آغازگر این مراسم حضور مدعوان دعوت شده به این آئین تکریم و معارفه در رواق شهادت مرقد دو شهید غواص گمنام واقع در محوطه حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی بود که پس از نثار گل و قرائت فاتحه، حضار برای برگزاری مراسم اصلی به سالن اندیشه حوزه هنری نقل مکان کردند.

هر کس در حیطه هنر انقلاب کار کند، برادر هم کیش ماست

مرتضی سرهنگی چهره برتر هنر انقلاب در سخنان کوتاهی با اشاره به آنکه اعتماد مردم به آثار حوزه هنری ثروت هنگفتی است که وظیفه ماست تا این ثروت را برای آیندگان سرزمین مان پاسداری نماییم اظهار داشت: اجازه نداریم از این ثروت چیزی کم نماییم و هر کس درباره ادبیات، هنر انقلاب و دفاع مقدس کار کند برادر هم کیش ماست.



متاسفم حوزه هنری از محیطی اجرایی به نهادی اداری بدل شده است

محمدعلی رجبی از هنرمندان نقاش و از بنیان گذاران حوزه هنری هم در این مراسم با اشاره به آنکه حوزه باید مرکزی باشد که مجموعه ای از صفات بارز گفتمان انقلاب اسلامی را ضمن آموزش در چارچوب اثر هنری تولید و به مخاطبان عرضه نماید خاطرنشان کرد: آویزه گوش تمامی همراهان و بنیان گذاران این حوزه فرمایش بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی است که گفته بود شما به خاطر خدا انقلاب کردید و در این نهاد فرهنگی هم به خاطر خدا کار خواهید کرد؛ پس بر کارتان استوار باشید.

وی با بیان آنکه هنر وسیله ساز است اظهار داشت: جای تاسف دارد که امروز این نهاد فرهنگی از محیطی اجرایی به فضای اداری تبدیل گشته است و باید امیدوار باشیم که این مرکز به همان محیط و فعالیت اجرایی پیشین خود بازگردد. آن چنان که بتواند بار دیگر با تمام توان و قدرت پرچم دار و قافله سالار هنر متعهد انقلاب باشد.

کار حوزه استوار بر منشور هنر انقلاب است
غلامعلی حدادعادل
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی سخنران دیگر این مراسم بود.

وی با اشاره به آنکه حوزه از اولین فرزندان انقلاب اسلامی است اظهار داشت: در دیماه ۱۳۵۷ و زمانی که در آستانه شنیدن زمزمه پیروز پیروزی انقلاب شکوه مند اسلامی بودیم برخی از همراهان و دغدغه مندان عرصه فرهنگ و هنر با خط مشی انقلاب مانند مقام معظم رهبری؛ زنده یادان طاهره صفارزاده و امیرحسین فردی پایه های این محیط فرهنگی را بنیان گذاری کردند.

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی افزود: مقارن با انقلاب هم حوزه کار خویش را با تمرکز و تعهد بر گفتمان منشور هنر انقلاب شروع کرد و در دوران دفاع مقدس قافله سالار فعالیتهای فرهنگی و هنری در کشور بود.

حدادعادل با اشاره به آنکه هنر از ذات و سرشت بشریت است و بشر مخلوق خداوند است اظهار داشت: خدا هنر را آفرید و انسان هم از هنر جدا نیست؛ آن چنان که خدا هنر را بهترین ابزار برای تبلیغ دین و راه رسالت و رستگاری بشر دانسته و برگزیده است.

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاکید بر این نکته که حقیقت بر بال هنر پرواز می کند و حقیقتی که از هنر پشتیبانی نکند بی هیچ تردیدی کُمیت آن می لنگد خاطرنشان کرد: انسان بدون هنر نمی تواند زندگی کند آن گونه که هیچ جامعه ای بدون هنر توان زیست ندارد؛ پس محصولات حوزه هنری باید مانند میوه های سالمی باشد که خوراک تمامی طیف فکری جامعه را بتواند فراهم آورد.

وی اضافه کرد: چونکه همه انسان ها با یک دریچه به منظر فعالیتهای هنری نمی نگرند. طیف رنگارنگ فعالیتهای هنرمندان عرصه حوزه هنری بر هنر متعهد انقلاب استوار است که می تواند فردای جامعه آرمانی فرهنگی و متعهد به منویات بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری را در قامت هنر برای هر نوع مخاطبی با هر نوع گرایشی به بهترین شکل ممکن عرضه نماید.



مدافعان حرم؛ ضلع چهارم فعالیتهای حوزه هنری
حجت الاسلام والمسلمین صادق خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و رئیس هیئت امنای سازمان تبلیغات اسلامی هم در این آیین تکریم و معارفه با تاکید بر آنکه حوزه هنری وابسته به تاریخ انقلاب است اظهار داشت: نگاه ولی فقیه زمان، مقام معظم رهبری باید بر پیشانی نوشت و فعالیت همکارانمان در حوزه هنری باشد.. آن چنان که مقام معظم رهبری حوزه هنری و فعالیت هایش را چشمه زاینده هنر ارزشی می داند.

وی افزود: برپایه ضوابط و قواعدی که طی دو دهه اخیر بر حوزه هنری استوار بوده ادبیات داستانی تولیدات حوزه هنری توانسته با قدرت ظهور و بروز پیدا کند؛ گرچه راه های نرفته فراوان است. همینطور در عرصه تجسمی، سینما و تئاتر هم هنرمندان توانسته اند تا توانایی های خویش را در جهت تعالی مفهوم هنر انقلاب با قدرت به مخاطبان عرضه کنند.

خاموشی با اشاره به آنکه مثلث سبک زندگی اسلامی؛ انقلاب و دفاع مقدس بعنوان محور فعالیتهای هنرمندان در حوزه هنری طی دو دهه اخیر همواره مورد توجه بوده است تصریح کرد: احساس می کنم باید ضلع دیگری به نام مدافعین حرم را هم به خط مشی فعالیت هنرمندان متعهد به آرمان های انقلاب اضافه نماییم. آنچنانکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری کار حوزه هنری با عنایت به سیاست و اقتضائات روز؛ «کاشت داشت و برداشت» است. کاشت نهال هنرمندان متعهد و بهره گیری از آنها در جهت تبیین هنر انقلاب و آرمان های آن.



اشتباه کردم به آدم برفی اجازه اکران ندادم
عزت الله ضرغامی
از اعضای شورای انقلاب فرهنگی بعنوان دیگر سخنران حاضر در این مراسم با اشاره به آنکه مؤمنی شریف مصداق بارز مدیری کارشناس در حوزه فرهنگ و هنر است اظهار داشت: حوزه هنری طی چهار دهه فعالیت خود رویش های فراوانی داشته و در کنار آن معدود ریزش هایی را هم شاهد بوده است.

وی افزود: مسئله اصلی معاصر بودن فعالیتهای حوزه هنری با تاریخ انقلاب است. امروز بیشتر از هر زمانی به متخصصانی نیاز داریم تا بتوانیم با عموم مخاطبان جامعه ارتباط برقرار کنند. اشتباه من در سال های دور آن بود که بدون شناخت و تعقل عمیق، مجوز اکران فیلم آدم برفی را ندادم. درحالی که امروز متوجه می شوم که این اثر هنری تا چه حد دارای مفاهیم عمیق و لایه های معنایی مختلف برای انتقال پیام هایی درست به مخاطب بوده است و امیدوارم که در ادامه مسیر با درایت و بینش مدیران حوزه هنری شاهد چنین اشتباهاتی نباشیم.

حوزه هنری باید مؤسس مکتب هنر انقلاب باشد
آیت الله علی اکبر رشاد
مدیر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و از اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی آخرین سخنران این مراسم بود.

وی با اشاره به آنکه انقلاب در هر مسئله ای تحولی بوجود آورده است خاطرنشان کرد: محوری ترین فعالیتهای عرصه فرهنگ و هنر در سایه تلألؤ انقلاب اسلامی بر ساحت تحول و پیش روندگی انسان های جامعه ایران انقلابی و اسلامی در راه کمال بوده است.

رشاد اضافه کرد: حوزه هنری باید مؤسس مکتب هنر انقلاب باشد و بشود. امیدوارم که بار دیگر نام پیشین به این نهاد فرهنگی بازگردد. پیش از این ما حوزه هنری را به نام حوزه اندیشه و هنر اسلامی می شناختیم و کاش این اتفاق نمی افتاد.

مدیر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خاطرنشان کرد: اندیشه نباید از مفهوم هنر جدا شود؛ چونکه مفاهیمی چون الهیات، اخلاق، فقه و دانش و علمِ هنر؛ جملگی زاییده اندیشه است و همراهی آن با وجوه مختلف هنر است که می تواند تعالی مخاطب را هم با خود به همراه داشته باشد.



منبع:

1399/04/08
23:32:30
5.0 / 5
3037
تگهای خبر: آموزش , اثر هنری , تئاتر , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
لباس دونی