نیم قرن بعد از ساخت تالار رودكی

فقط برای تئاتر یا كنسرت به تالار وحدت نروید!

فقط برای تئاتر یا كنسرت به تالار وحدت نروید!

به گزارش لباس دونی نیم قرن از ساخت تالار وحدت (رودكی) می گذرد اما شاید آثار بی قیمتی مثل هنر ویترای، نقاشی و مینیاتورهایی كه روی در و دیوار آن، جا خوش كرده است، به چشم خیلی از كسانی كه گذرشان به این بنا افتاده، نیامده باشد.


به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، تالار وحدت تنها یك تالار نیست؛ نمایشگاهی دائمی از تابلوهای بزرگ نقاشی گرفته تا هنر ویترای و مینیاتورهای ایرانی است كه توسط هنرمندان این سرزمین به یادگار مانده است. آثاری كه شاید نتوان روی آنها قیمت گذاشت.
اگر برای تماشای تئاتر یا كنسرت به تالار وحدت می روید، به تابلوهای كاشی كاری یا نقاشی های روی دیوار هم دقت كنید. این آثار متعلق به هنرمندان بزرگ این سرزمین هستند كه بعضی از آنها دیگر در میان ما نیستند. حتی با صندلی های این مجموعه با احترام برخورد كنید چونكه سن بعضی از آنها به ۵۰ سال می رسد.
با ساخت تالار رودكی بود كه نوعی هنر مقایسه ای به وجود آمد و ناگهان در تهران هنرهای سنتی، تجسمی، تئاتر، موسیقی و ادبیات زیر یك سقف رفت. پس از ساخت این بنا، تعداد زیادی از هنرمندان معروف جهان به تالار رودكی فراخوانده شدند تا تصویر جدیدی از ایران فرهنگی به نمایش دربیاید. عوامل دست اندركار با الگوهای نوظهور پوسترسازی، عكاسی و موسیقی را به هنرهای تجسمی پیوند دادند و نگرش تازه ای در گرافیك مطرح نمودند.


در كتاب تالار رودكی، گرافیك، معماری و هرچه (۴۶.۵۷) كه آریا كسایی در پروژه ی آرشیوی استودیو كارگاه و مركز نبشی طراحی، گردآوری و تنظیم كرده است، درباره آثار هنری استفاده شده در این مجموعه، آورده شده است: چند اثر هنری از سوی وزارت فرهنگ و هنر به هنرمندان تهران سفارش داده شده بود تا قسمت انتظار و راهروها تصویری از ذهنیت یك تالار اُپرای ایرانی را به ذهن تماشاگران القا كنند. دو نقاشی به سبك و شیوه نقاشی های مهدی ویشكایی هم دیده می شد كه هم اكنون اثری از این دو نقاشی در تالار وحدت دیده نمی گردد.
ویشكایی یكی از اولین هنرمندان نوگرای ایران هم جزو این سفارش ها بود. مهمترین آثار او پرتره ها و طبیعت های بیجانی هستند كه با تنوع رنگی زیاد و ضربه قلم های قدرتمند اجرا شده اند. شناخته شده ترین آثار او پرتره هایی هستند كه از شخصیت های ایرانی و خارجی خلق كرده است. ویشكایی در سن ۸۶ سالگی از دنیا رفت.
نادعلی ـ مسوول تشریفات تالار وحدت ـ درباره این آثار به ایسنا، می گوید: «چنین آثاری در تالار وحدت وجود ندارد و پس از انقلاب دیده نشده و درباره آن هم صحبتی نشده است؛ شاید در یكی از موزه ها نگه داری می گردد اما سیستم ما از آن اطلاعی ندارد. در كل، تالار وحدت گنجینه یا بایگانی ندارد.»
ویترای علی اكبر صادقی در ضلع غربی طبقه همكف

1397/10/10
14:32:41
5.0 / 5
5131
تگهای خبر: آثار هنری , اثر هنری , تئاتر , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
لباس دونی