آنچه در پانزدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری اتفاق افتاد

روز عشق با عبدالمجید ارفعی و درخواستی از سفیران خارجی

روز عشق با عبدالمجید ارفعی و درخواستی از سفیران خارجی

لباس دونی: پانزدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری در آستانه روز جهانی راهنمای گردشگری، با تجلیل از پروفسور عبدالمجید ارفعی، راهنمایان برگزیده و با طرح درخواست هایی از ضرغامی و سفیران خارجی مقیم ایران، اجرا شد.


به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، این گردهمایی با حضور حدود ۹۰۰ راهنمای گردشگری در سالن آمفی تئاتر سازمان حج و زیارت، همانند دوره های گذشته رأس ساعت ۹: ۵۷ با دف نوازی شروع شد. سپس لوح جشن راهنمایان گردشگری از طرف میزبان قبلی به استان تهران، به عنوان میزبانی فعلی این گردهمایی اهدا شد. قبل از شروع سخنرانی ها نیز به احترام درگذشتگان چند ثانیه ای سکوت شد.
این گردهمایی، که بعد از چهار سال وقفه به علت همه گیری کرونا برگزار گردید، با پخش پیام تصویری زوراب پولولیکاشویلی، دبیرکل گردشگری سازمان ملل متحد به راهنمایان گردشگری ایران، همراه شد. او این هفته برای افتتاح نمایشگاه گردشگری به تهران سفر کرده بود.

گلباران «عبدالمجید ارفعی» حوالی روز عشق
در ادامه با پخش فیلمی کوتاه از دستاوردهای عبدالمجید ارفعی، پژوهشگر و متخصص زبان های باستانی اکدی و عیلامی و از آخرین بازماندگان مترجم خط میخی، از او به پاس یک عمر فعالیت در خوانش کتیبه های باستانی ایران، خصوصاً الواح هخامنشی تجلیل شد. رفیعی سپس در سخنانی اظهار داشت: من راهنما نیستم، ترجیح می دهم یک توریست باشم تا راهنمایان مرا راهنمایی کنند.
او سپس از گوشه ای از دستاوردهای خود در خوانش گل نبشته های تخت جمشید و شوش سخن گفت و اضافه کرد: کار من این است که این کتیبه ها را بخوانم تا بطورمثال راه هایی را که از تخت جمشید به شوش می رسید، یا همان شاهراه ها را پیدا کنم. تمام این آجرنوشته ها برای پرستشگاه هاست، که تعدادی از این آجرنبشته ها را باستان شناسان فرانسوی از کشور خارج کردند و برخی دیگر هم در زمان کاوش ها روی قلعه شوش نصب شده است.
این متخصص زبان های باستانی افزود: تاریخ را که نمی توانم عوض کنم، خوب یا بد، هر چه هست باید بگویم. مقداری از این گل نبشته ها را خودم خواندم، یک مقدار دیگر را استاد مرحوم «هلک»، که همه ما وامدار او هستیم.


در آخر این سخنان، رؤسای انجمن های راهنمایان گردشگری استانها با اهدای شاخه گل رز سرخ از یک عمر فعالیتهای ماندگار عبدالمجید ارفعی قدردانی کردند. نیما کرمی که اجرای این برنامه را به عهده داشت بدنبال گلباران عبدالمجید ارفعی گفت به صورتی شاهد روز عشق هستیم.
در ادامه این مراسم گروه موسیقی شمس به اجرای برنامه پرداخت.
افسانه احسانی، مدرس گردشگری و فعال طبیعت گردی نیز با درنظر گرفتن شعار سال سازمان جهانی گردشگری در اهمیت سرمایه گذاری سبز سخن گفت و از راهنمایان گردشگری خواست به این مساله فکر کنند که چقدر می توانند روی حفظ منابع و انرژی های طبیعی در سفرها مؤثر باشند.
او همین طور اظهار داشت: در حال حاضر در بسیاری مناطق ایران برای دیدن طبیعت بدون مزاحمت سازه ها باید خیلی تلاش نماییم.

پیشنهادی به سفیران خارجی مقیم ایران
حرمت الله رفیعی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در این مراسم اظهار داشت: بیمه راهنمایان در هیأت دولت مصوب شده است، با این وجود برخی بنا دارند این امر اجرائی نشود. برخی افراد از ویروس کرونا برای صنعت توریسم خطرناک تر هستند.
او افزود: در صنعت توریسم نق زدن نداریم، مطالبه به حق داریم. این ما هستیم که چرخ اقتصاد گردشگری کشور را به گردش درمی آوریم.
رفیعی در قسمتی از سخنانش به هفدهمین نمایشگاه گردشگری اشاره نمود و اضافه کرد: این نمایشگاه رفته رفته جایگاه واقعی خودرا می یابد، امسال وسعت نمایشگاه سه برابر شد. با این اقدامات ضرغامی را از سیاسیون جدا کنید، بعد این شعر را بخوانیم «جای مردان سیاست بنشانید درخت تا هوا تازه شود».
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران همین طور خطاب به سفیران کشورهای حاضر در این مراسم اظهار داشت: کشور ایران سرشار از جاذبه های گردشگری و مهر و محبت است، اگر چنانچه نقصانی برای ورود به ایران می بینید مسیرتان را عوض کنید و مطالبات تان را از بخش خصوصی داشته باشید و ما بخش خصوصی این مطالبات را از دولت پیگیری می نماییم، در این صورت هیچ گاه مشکل نخواهید داشت.



درخواست هایی از ضرغامی و سفیران حاضر
سپس محسن حاجی سعید، رئیس کانون سراسری انجمن های حرفه ای و صنفی راهنمایان گردشگری ایران، که میزبان این گردهمایی بود، هنگام خواندن نام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تغییراتی را در این عنوان ایجاد کرد و اظهار داشت: ما در حال چانه زنی هستیم تا گردشگری را در عنوان وزارت خانه، اول بیاوریم.
او سپس مروری داشت بر سرگذشت این گردهمایی ها که از سال ۱۳۸۶ و از تهران شروع شد و در شهرهای دیگر ادامه داده شد و سپس اظهار داشت: اگر این گردهمایی ها نبود، این تعداد راهنمای گردشگری نداشتیم. با اهمیت ترین دستاورد این تشکیلات هم، بیمه راهنمایان بود که بواسطه دعواهای دو سازمان برنامه و بودجه و تامین اجتماعی، گرفتار سکته شد. آقای ضرغامی کمک کنید این سکته خیلی طولانی نشود.
حاجی سعید سپس به برخی مطالبات راهنمایان گردشگری در حضور ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره نمود و اضافه کرد: ما به بودجه خاصی جهت استفاده از راهنمایان نیاز داریم. نصب تابلو ورود راهنما بدون مجوزِ صادره از میراث فرهنگی به بناهای تاریخی در چند استان رقم خورد، که البته بعد از پیگیری ها متوقف گردید و امیدوار هستم باردیگر شاهد آن نباشیم.
رئیس کانون سراسری انجمن های حرفه ای و صنفی راهنمایان گردشگری ایران اضافه کرد: شاید بزرگترین دغدغه راهنماها فعالیت بدون مجوز برخی با عنوان راهنمای گردشگری می باشد که درخواست قانونی برای جلوگیری از این رویه را داریم.
او همین طور اقدام این وزارتخانه را برای لغو روادید، بسیار مؤثر خواند و بیان کرد: امیدواریم کشورهای هدف و عمدتاً کشورهای اروپایی، که از این لیست محروم بودند، اضافه شوند؛ چونکه خیلی از مسافران همین راهنماها، از کشورهای اروپایی هستند.
حاجی سعید افزود: کارت راهنمای گردشگری مطابق بخشنامه باید سه ساله صادر شود، ولی هنوز متوجه نشده ایم چرا این بخشنامه اجرا نمی شود و کارت راهنماهای گردشگری یک ساله صادر می شود. پرسش دیگر این است که چرا تشکل حرفه ای راهنمایان گردشگری تشکیل شده است، درحالی که کارت راهنماها را حتی دیگری صادر می کند؟ خواهشمندیم در برون سپاری، صدور کارت راهنما به تشکل های خصوصی با رعایت ملاحظات، واگذار شود.
او همین طور اظهار داشت: شغل راهنمای گردشگری، سفر است، ماهیت شغل او سفر است، چرا برای سفر به خارج از کشور باید جریمه (عوارض خروج) بدهند؟ جریمه سفر را برای راهنمایان حذف کنید. البته در قوانین سال ۶۴ بود که سفر با اتوبوس برای راهنمایان بدون عوارض بود. در مجموع تمام راهنمایان با همه سفرهایی که به خارج از کشور دارند، دو میلیارد تومان در جیب دولت نمی گذارند، آنرا حذف کنید.
این راهنمای گردشگری خطاب به ضرغامی بیان کرد: این مطالبات البته خیلی کوچک است، ولی ما به حمایت و مصوبات شما نیاز داریم.
رئیس کانون سراسری انجمن های حرفه ای و صنفی راهنمایان گردشگری از ضرغامی درخواست نمود نگاه امنیتی در عرصه گردشگری ورودی کمرنگ تر شود و در ادامه اظهار داشت: خیلی از کشورهایی که هشدار سفر به ایران داده اند، در سالهای گذشته خصومتی با ایران نداشتند و حتی رنگ نقشه ایران را قرمز نکرده بودند، اما بیشترین عاملی که سبب شده اجازه سفر ندهند، برخی سوءتفاهم ها بوده است. ما خواستاریم که این مساله برای دستگاه های امنیتی تبیین شود.
حاجی سعید افزود: آقای ضرغامی ای کاش با شما قهر نمی کردند و شما کاندیدای ریاست جمهوری بودید و در آن صورت اگر جای شما بودم، یک امکان بلندپروازانه را دنبال می کردم و مسیر ریلی از ایران به عمان را ایجاد می کردم و این مسیر از عراق و یمن و کشورهای دیگر منطقه گذر می کرد و یک مسیر صلح ایجاد می شد. می توانید این ایده را بوسیله سفیر عربستان که روابطشان با ایران متفاوت شده است، پیگیری کنید.
او همین طور خطاب به سفیران حاضر در این گردهمایی، اظهار داشت: درخواست داریم کمک کنید تا ایران واقعی و میهمان نوازی ایرانی در کشورهای شما نشان داده شود، چون فقط اخبار منفی در این کشورها بازتاب داده می شود. باید از سفیر اسپانیا تشکر کنم که در گفت و گو با وزارت خارجه، محدودیت سفر به ایران را کنسل کرده است و از دیگر سفرا هم می خواهیم این مساله را پیگیری کنید.
حاجی سعید همین طور از ضرغامی درخواست نمود یک جلسه با سفیران کشورهای اروپایی داشته باشد و حرف های آنها را به گوش مقامات کشور برساند و اقدامی برای برگشت گردشگران اروپایی به ایران داشته باشد.

در این گردهمایی سفیران کشورهای اسپانیا، چک، نیوزیلند و نروژ و نماینده سفارت عربستان در ایران حضور داشتند.



احداث کیوسک های اطلاع رسانی گردشگری در تهران
در ادامه، سیدمحمدحسین حجازی، مسئول هلدینگ گردشگری تهران از ایجاد کیوسک های راهنمای گردشگری در تمام مناطق شهر تهران آگاهی داد.
او وظیفه خطیر راهنمایان گردشگری را ارتقای فضای گردشگری دانست و اضافه کرد: در کنار وظیفه خطیر شما شهرداری تهران نیز وظایفی دارد. بطور معمول در کشورهای دیگر شهرداری ها اختیارات وسیع تری در عرصه گردشگری دارند، اما اصل و اساس شهرداری ایجاد زیرساخت در عرصه گردشگری می باشد که با حمایت هایی که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داشته است شهردار تهران نیز توانست کاری را که مغفول مانده بود، به عاقبت برساند و برای میزبانی اجلاس جهانی گردشگری اعلام آمادگی کند.
مسئول هلدینگ گردشگری و تفریحات شهر تهران با اشاره به اینکه شهر تهران مقاصد گردشگری زیادی دارد، اظهار داشت: تهران مبدأ گردشگری نیست و راهنمایان گردشگری باید در این حوزه و معرفی ظرفیتهای تهران به عنوان مقصد گردشگری تلاش کنند.


بعد از سخنرانی ضرغامی، با حضور علی اصغر شالبافیان- معاون گردشگری-، حرمت الله رفیعی - رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی -، محسن حاجی سعید - رییس هیأت مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی و حرفه ای راهنمایان گردشگری - و سیدمحمد حجازی از ماکت کیوسک اطلاع رسانی گردشگری رونمایی گردید.

راهنمایان برگزیده سال
در ادامه قدردانی از راهنمایان برگزیده با اجرای زنده گروه موسیقی انجام شد. در این بخش بطور از ویژه افسانه احسانی و پروفسور ارفعی با اهدای لوحی که ضرغامی آنرا تقدیم کرد، تقدیر گردید.
حسین توانافر از آذربایجان غربی، مینا همراهی از آذربایجان شرقی، بهناز هدایتی از اردبیل، سوما جوی بار از اصفهان، رمضان علی قدیری از البرز، فاطمه محمدیان از تهران، رضا روحانی از چهارمحال و بختیاری، ناصر عطری از خراسان رضوی، میترا عسگری طبری از خراسان شمالی، آرزو دفتری از خوزستان، سمانه زنده دل از زنجان، فهیمه حاجی حیدری از قزوین، زکریا نوری از قشم، ایمان اشتری از قم، حسین مذنبی از کاشان، کژال ناصری از کردستان، یوسف امیریان از کرمانشاه، وحید صفری از کهگیلویه و بویراحمد، آزاده نادعلی از گلستان، مریم فخری شهیدانی از گیلان، علی شریفی رضوی از مازندران، امیر فراهانی از مرکزی، مسعود محمدی از هرمزگان، فرشید رضافر از همدان و لیلا سعادت خواه از یزد، راهنماهای برگزیده این دوره از گردهمایی بودند.


همین طور اعلام گردید برای حاضران این گردهمایی یک درخت در سایت ارژن کاشته می شود.




منبع:

1402/11/28
09:03:47
5.0 / 5
440
تگهای خبر: تئاتر , تخصص , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
لباس دونی