پنجمین روز اجلاس رایزنان منطقه ای ایران

درخواست کمک دبیر شورای مناطق آزاد از رایزنان فرهنگی ایران

درخواست کمک دبیر شورای مناطق آزاد از رایزنان فرهنگی ایران

به گزارش لباس دونی، اولین اجلاس منطقه ای رایزنان جمهوری اسلامی ایران در پنجمین روز خود میزبان چند مدیر فرهنگی - اقتصادی دیگر بود که به تبادل نظر پرداختند. در پنجمین روز، دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی از رایزنان فرهنگی ایران برای معرفی فرصت های سرمایه گذاری در کشور درخواست کمک کرد.


به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، سعید طالبی نیا -وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ کراچی پاکستان- در اولین اجلاس منطقه ای رایزنان جمهوری اسلامی ایران در پنجمین روز با اعلان اینکه دیپلماسی فرهنگی در تبدیل کشورهای منطقه به یک قدرت واحد چه نقشی را ایفا می کند، بیان کرد: کشورهای اطراف ایران در ۱۵۰ یا ۲۰۰ سال قبل بخشی از ایران بوده اند؛ یعنی پیش تر کل پاکستان بخشی از هندوستان، افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان، آذربایجان و عراق و نصف ترکیه و... جزو کشور ایران بوده اند و چه دولت هایشان بخواهند و چه نخواهند حوزه تمدنی ایران هستند و مردمشان به این حوزه پایبند هستند.
وی ادامه داد: در نتیجه باید از این فرصت که یک حوزه تمدنی مشترک وجود دارد استفاده کرد؛ وقتی در مولفه هایی مانند نوروز، اربعین و مظاهر مذهبی و دینی و آیینی و... با کشورهای همسایه مشترک هستیم، رایزن ها می توانند با ابتکار این کشورها را به هم نزدیک کنند.
وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ کراچی پاکستان افزود: امروز مضامین مشترک جدیدی هم در اختیار ما قرار دارد؛ تفکر مقاومت اسلامی که در تمام این منطقه جریان دارد و حوزه تمدنی ایران شمرده می شود، تفکر مشترکی به نام جبهه مقاومت اسلامی را رقم زده است که حول شخصیتی به نام حاج قاسم سلیمانی جمع شده اند.



اعلام آمادگی شهرداری تهران برای همکاری با رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای همسایه
در قسمت دیگری از این نشست، محمدامین توکلی زاده -معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران- در پنجمین روز اولین اجلاس منطقه ای رایزنان جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه اظهار داشت: دیپلماسی شهری منظم به حوزه فرهنگ جذابیت های خاص خویش را دارد و می تواند همه این ظرفیت ها را در چارچوب الگو عرضه داد.
وی ادامه داد: ما در تهران ظرفیتهای زیادی در حوزه دانشگاهی داریم. بیشترین مجموعه های دانشگاهی و سینمایی و تئاتر ما اینجاست. بیشتر از ۲۴ هزار شهید در تهران داریم که به تنهایی یک الگو هستند. ما در محله نازی آباد دبیرستانی داریم که شاید ۱۰۰ دانش آموز شهید داشته است.
معاون شهرداری تهران اظهار داشت: تمامی تجربیات ما می تواند الگوی خوبی برای کشورهای همسایه باشد. در رابطه با هفته های فرهنگی و خواهرخواندگی هم اتفاقات خوبی افتاده است ولی هنوز استفاده حداکثری از آن نشده و به حوزه اجرا راه نداشته است. اما تلاش ما بر این بوده که این رخدادها را اجرا نماییم و آمادگی انجام این مهم را داریم. تفاهمات و خواهرخواندگی بین تهران و شهر های سایر کشورها همچون کشورهای همسایه را عملیاتی نماییم.
توکلی زاده همینطور تصریح کرد: دو سال توانستیم عید غدیر را بعد از کرونا برگزار نماییم و امروز صاحب یک الگو برای برگزاری رویداد خیابانی هستیم که صفرتاصد موضوعات سلامت مردم، امنیت و... تجربه مان را به دانش تبدیل نموده ایم.




نوک تیز رسانه های ضدانقلاب عنصر زنانه است
مریم اردبیلی -مشاور امور بانوان شهرداری تهران- هم در این جلسه اظهار داشت: حوزه زنان در دیپلماسی فرهنگی حوزه ای عمیق است؛ خیلی از اقدامات ما به شکل مقطعی هم افزایی ایجاد می کنند ولی اگر زنان جامعه را درگیر نکنند سطحی هستند.
وی ادامه داد: حضرت امام (ره) که می گفت صلاح و سلاح جامعه زنان هستند شعاری نمی گفتند و این بحث حقیقت جامعه ماست. امروز نوک تیز رسانه های ضدانقلاب عنصر زنانه است.
اردبیلی افزود: جذابیت گفتمان انقلاب اسلامی برای زنان در منطقه مبحث بسیار مهم امروز است. مدل غربی گفتمان زنانه امروز برجسته است که با تعارض نسبت به خانواده و وضعیت اجتماعی ماست و گفتمان انقلاب اسلامی یک آلترناتیو جذاب در مقابل آن است که باید بر آن تمرکز نماییم چون که گفتمان بومی و راهگشای خود ماست.
وی اشاره کرد: آن چه در شهرداری می توانیم ملموس نماییم اینست که تجارب خودمان را برای بحث منطقه ای برجسته نماییم. ۹ بوستان ویژه بانوان، ۲۲ شهربانو برای زنان، ۷ شهردخت برای دختران داریم که هرکدام به لحاظ اجرایی و زیرساخت در دنیا بی نظیر است.
اردبیلی در انتها اظهار داشت: مسائل امروز ما مسئله منطقه است. نوجوانان و جنسیت و مسائلی از این دست مسائل همه کشورهای منطقه است. کارگاه های کارآفرینی که برگزار کرده ایم در امتداد توانمندسازی زنان بوده است. شبکه های زنانه در منطقه می تواند شکل بگیرد و شبکه های زنان کارافرین، جهادگران، خانواده محور و... می تواند ایجاد شوند و نتایج مؤثری داشته باشند.



اقتصاد هواپیمایی است که فرهنگ با سوار بر آن صعود می کند
در قسمت پایانی این نشست حجت عبدالملکی -دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی- با اعلان اینکه یکی از بال ها و ابزارهایی که فرهنگ می تواند بر آن سوار شود و صعود کند، اقتصاد است، اشاره کرد: ما در ادبیات دینی می بینیم که اقتصاد و فرهنگ با هم عجین است، اگر تجارت در ادبیات اقتصاد انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته است، با هدف صدور و ترویج انقلاب اسلامی بوده است. اقتصاد، هواپیمایی است که می توانیم فرهنگ را سوار آن نماییم و به مخاطب برسانیم.
عبدالملکی ورود سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به مبحث اقتصاد و اقتصاد فرهنگی را هوشمندانه و دقیق عنوان نمود و اظهار داشت: شورای فعالان حوزه مناطق آزاد و رایزنان فرهنگی، وجه مشترک داریم؛ هر دو در قالب آرمان های انقلاب اسلامی حرکت می نماییم و در بعد بین المللی فعالیت داریم.
وی در رابطه با نگاههای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، توضیح داد: افزایش تولید، صادرات، انتقال فناوری، جذب سرمایه، تأمین نیازهای کشور از خارج و عمران و آبادانی از مأموریت های این مناطق است که از این میان، چهار مأموریت، در زمینه بین المللی است، مأموریت رایزنان فرهنگی هم خارجی است، ازاین رو بهتر است که با یکدیگر، هماهنگ باشیم تا در زمینه بین الملل و کشورهای مقصد، بتوانیم هم افزایی نماییم.
عبدالملکی اضافه کرد: دشمن از فاصله بین پیشرفت انجام شده و سطح انتظارات مردم سوءاستفاده کرد و توانست در مورد میزان پیشرفت ایران، القای منفی کند. حقیقت اینست که هرگاه انتظارات به فعلیت نرسد به اعتراض منجر می شود. فاصله ای که مابین انتظار و سطح پیشرفت واقعی ایران وجود داشت و توضیح داده نشد، این خلاء برای حضور دشمن بوجود آمد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی اضافه کرد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران، با رویکرد مردمی-جهانی، بهشت سرمایه گذاری است. چون هزینه تولید پایین است. زیرساخت های مطلوب در آن وجود دارد. پس از انقلاب زیرساخت های کشور به صورت انفجاری توسعه یافته است. دسترسی عالی به بازار داریم. دسترسی خوب هم به آب های آزاد داریم. سهولت کسب و کار در این مناطق بالاست. معافیت های مالیاتی و گمرکی هم در این مناطق به مدت ۲۰ سال برای سرمایه گذاران وجود دارد. با قاطعیت می گویم که این خصوصیت ها را به صورت یکجا، در هیچ یک از کشورهای دنیا نداریم.
عبدالمکی در پایان، از رایزنان فرهنگی کشور درخواست نمود در سطح بین المللی این امکانات و زمینه های مناسب برای سرمایه گذاری خارجی را معرفی نماید. به قول او، سرمایه گذار خارجی وقتی جلب ایران شود، پلی خواهد شد که از انقلاب اسلامی، دین اسلام و فرهنگ ایرانی را به نقاط دیگر جهان می تواند انتقال بدهد.



1402/07/21
14:16:19
5.0 / 5
302
تگهای خبر: تئاتر , جنس , فناوری , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
لباس دونی