علامتی مطرح كرد؛

اشتغالزایی و مهارت آموزی منوط به آموزش کودکان با صنایع دستی است

اشتغالزایی و مهارت آموزی منوط به آموزش کودکان با صنایع دستی است

لباس دونی: به گزارش لباس دونی، مدیرعامل کانون پرورش فکری اظهار داشت: حوزه صنایع دستی ریشه در مرز و بوم کشور دارد و ما هر چقدر بتوانیم کودکان و نوجوانان را با این فضا و مهارت آشنا نماییم، اشتغال زایی و مهارت آموزی کرده ایم.



به گزارش لباس دونی به نقل از مهر، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دیدار نمود.
حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در آغاز این جلسه اظهار داشت: حوزه صنایع دستی ریشه در مرز و بوم کشور دارد و کانون نیز در مراکز خود این صنعت را حفظ نموده است. ما هر چقدر بتوانیم کودکان و نوجوانان را با این فضا و مهارت آشنا نماییم اشتغال زایی و مهارت آموزی کرده ایم. ضمن اینکه می توان با موضوع صنایع دستی آثار مختلفی را در کانون تولید کرد. ما باید برای ذائقه های مختلف کودکان و نوجوانان به شکل مجزا برنامه طراحی نماییم. همانطور که باید برای دختران و پسران هر کدام متناسب با ذائقه خودشان این طراحی صورت گیرد. مخاطبان ما بسیار هستند. کانون گستره کاری زیادی دارد و علاوه بر تمام این ها با وجود کتابخانه های سیاری که در روستاهای دور داریم، می توان در حوزه صنایع دستی نیز اثرگذار بود.
علامتی همین طور با اشاره به اینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کار فرهنگی انجام می دهد، اظهار داشت: کانون در عرصه فرهنگ سازی تخصص دارد و باید کودک و نوجوان را با صنایع دستی به نحوی عجین کند تا از آن لذت ببرد. اگر الگوبرداری مثبت از کشور چین داشته باشیم می بینیم که اقتصاد آن مبتنی بر صنایع کوچک است که قبلاً به آن بنگاه های کوچک می گفتند و امروز صنایع خرد نام گرفته است. در روستاهای چین خانوادگی صنایع دستی تولید می کنند و محصولاتشان از کشورهای اروپایی سر در می آورند. با این نقشه راه ما اگر بتوانیم پدرها و مادران را نیز درگیر نماییم، می توانیم اشتغال زایی نیز داشته باشیم، که متناسب با محیط و فضا در هر منطقه می تواند این آموزش ها متفاوت باشد.
ایجاد ارتباط بین نسلی با کانون و صنایع دستی
مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: من از شش سالگی عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودم و سال ها بعد نیز در کانون حضور داشتم بدین سبب از دید من کانون یک سرمایه اجتماعی است همانطور که صنایع دستی یک سرمایه فرهنگی است و این دو در کنار هم می توانند منجر به جهشی شوند که مقام معظم رهبری فرمودند.
وی افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سازمان صنایع دستی بسیار به هم شبیه هستند و مدل طراحی آنها یک شکل است. ما تمام تلاش مان این است که صنایع دستی که خانواده محور بوده و ارتباط بین نسلی به وجود می آورد و هویت بنیان است را در گام دوم انقلاب فعال نماییم. حذف صنایع دستی از برنامه پنجم توسعه به بعد به بهانه صنایع خلاق رقم خورد. در صورتیکه صنایع دستی حتی در بخش دانش بنیان ها نیز می تواند بسیار فعال باشد.
معاون صنایع دستی وزارت میراث اظهار داشت: ما در شناسایی، توسعه، ترویج، تجاری سازی، توزیع، فروش و مصرف این به روزسازی را از دست داده ایم و تمام تلاش من و گروه همراهم این است که بتوانیم زنجیره سازی نماییم که یکی از اصلی ترین زنجیره ها کانون پرورش فکری است. صنایع دستی ارتباط مستقیم با هنر و محیط زیست دارد و اگر بتوانیم این دو عرصه را به هم متصل نماییم می توانیم در حوزه آموزش، خلق و به صورتی نوآوری فعال باشیم.
در این جلسه تعدادی از مدیران هر دو مرکز حضور داشتند و به ارائه پیشنهادها برای همکاری بیشتر پرداختند.
همچنین مصطفی رمضان خانی مشاور و رییس حوزه معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: کانون ظرفیت بسیار بزرگی دارد و حداقل در عرصه آموزش می توانیم از آن استفاده نمائیم چونکه انتقال فرهنگ با شیوه درست زندگی به کودکان در اولویت کانون است و صنایع دستی همیشه در زندگی مردم ساری و جاری بوده است.
وی افزود: حتی رشته های منسوخ شده را نیز می توان در مراکز فرهنگی کانون احیا کرد و خیلی از رشته های از یاد رفته را بار دیگر به حوزه صنایع دستی بازگرداند.
در ادامه نشست ویدا توحدی مدیرکل آموزش و توسعه و ترویج معاونت صنایع دستی، اظهار داشت: بحث خلاقیت و نوآوری یکی از فاکتورهای بارز در کودکان و نوجوانان است و متأسفانه در صنایع دستی کمرنگ است، چونکه بطورکامل سنتی پیش رفته ایم. در صورتیکه کودکان و نوجوانان بسیار دراین زمینه نوآور هستند. ما با یک دریای وسیع از تنوع در این زمینه مواجه هستیم که برای هر بچه ای می تواند جذابیت داشته باشد. هم اکنون ما ۲۰۰ بچه در سراسر کشور داریم که تولیدکننده صنایع دستی هستند و حالا می خواهیم از آنها کمک بگیریم و شکل جدیدی از آموزش را طراحی نماییم تا کودک به کودک آموزش دهد.
در ادامه نشست محمدحسین عسگرپور مدیرکل پشتیبانی از تولید معاونت صنایع دستی نیز اظهار داشت: معاونت صنایع دستی تلاش دارد تا از ظرفیت تعاملی که در اختیار دارد استفاده نماید، تا اندکی به حال خوب جامعه بیافزاید. همانطور که کشورهای صنعتی تلاش دارند تا هنرهای خودرا احیا کنند. امیدواریم نظام استاد و شاگردی در ایران بار دیگر احیا شود. ما هم اکنون ۳۰ هزار کارگاه در سراسر کشور داریم که قسمتی از آنها فعال می باشند و با اختصاص فضا می توانیم این سنت را احیا نماییم محصولاتی تولید نماییم که بتوان از آنها حتی بهره مالی نیز گرفت.
کانون برای بقا به تنوع موضوعی نیاز دارد
در ادامه نشست محمدرضا کریمی صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار داشت: در گذشته یکی از کارهای کانون در عرصه صنایع دستی بود. ما داشته هایی داریم و شما نیز داشته هایی دارید، بدین سبب باید به هم کمک نماییم و مشترکات را ادامه دهیم. ضمن اینکه کانون برای بقا به تنوع موضوعی نیاز دارد و باید هر سال دو یا سه هنر به کارهای کتابخانه ای خود بیافزاید تا این چرخه ادامه یابد و تکامل پیدا کند و جریان ساز شود.
در ادامه مجتبی حاذق مدیرکل آفرینش های ادبی و هنری کانون پرورش فکری اظهار داشت: امسال در کانون پرورش فکری توجه ویژه ای نسبت به خانواده داشتیم و پیگیر هستیم خانواده هایی که فرزندانشان در کانون هستند نیز درگیر کارهای کانون شوند. در بخش های مختلفی که در عرصه معاونت فرهنگی داریم بچه فاعلیت دارد و خالق است و آفرینش از طرف او اتفاق می افتد. بدین سبب می توان از این ظرفیت ها به خوبی استفاده نمود.

1402/05/04
08:04:44
5.0 / 5
386
تگهای خبر: آموزش , تخصص , خلاقیت , صنایع دستی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لباس دونی