افشین علاء مطرح كرد

تأثیر امام (ره) بر ادبیات و شعر کودک

تأثیر امام (ره) بر ادبیات و شعر کودک

به گزارش لباس دونی، افشین علاء می گوید: پس از انقلاب اسلامی شاعران و نویسندگان با رویکرد های انقلابی و منطبق با آموزه های امام خمینی (ره) دست به آفرینش آثار ادبی زدند و شعر کودک نیز از این قاعده مستثنی نبود.


این شاعر انقلاب در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: یکی از خاصیت هایی که امام خمینی (ره) چه در دوران رهبری انقلاب و چه بنیان گذاری نظام داشتند، این بود که فارغ از هیجانات و شعارهای اوایل پیروزی انقلاب، در بدنه فرهنگی نظام کارهای جدی و تخصصی با رویکرد اسلام و انقلاب شکل دادند.

او سپس اظهار داشت: در واقع ما در شروع دهه ۱۳۶۰، شاهد انسجام و شکل گیری شاعران، نویسندگان و هنرمندانی بودیم که با رویکرد انقلابی و اسلامی دقیقاً مطابق با آموزه های امام آغاز به آفرینش آثاری کردند که خیلی از آنها ماندگار شدند و سلیقه های نسل بعد را هم شکل دادند؛ درست است که سلیقه ها عوض شده است؛ اما جریان از سلیقه های انقلابی شروع شده و پیش قراولان شعر معاصر ما در همان دهه ۱۳۶۰ شکل گرفتند.
علاء با بیان اینکه شعر کودک و نوجوان نیز از این امر مستثنی نبوده است، اظهار نمود: اگر تا پیروزی انقلاب شعر کودک فقط یک تفنن یا بخش فانتزی از ادبیات ما بوده یا اشعاری با مضامین محدود برای بچه ها می گفتند، در دهه ۱۳۶۰ شاهد شکل گیری شعر کودک و حضور ده ها شاعر حرفه ای بودیم که وارد حوزه شعر کودک شدند. آنها در ساختار شعر هم تلاش هایی انجام دادند، شعر کودک در این دوران قوام گرفت و رویکردش اعتقادی، دینی و مذهبی بود؛ اما در کنارش هم عنصر فانتزی و هم نگاه کودکانه حفظ شد.
این شاعر اضافه کرد: پس از انقلاب، شاعرانی پیدا شدند که تمام وقتشان را برای کار کودک گذاشتند نه اینکه در حاشیه کار بزرگسال بخواهند برای کودک و نوجوان هم کار کنند.
او بیان نمود: اوج گرفتن شعر و ادبیات کودک پس از انقلاب، قابل انکار نیست و بطور قطع تأثیر امام و اندیشه هایش بود که توانست جمعی را با سلیقه های مختلف دور هم جمع کند تا ما شاهد چنین حرکتی باشیم.
او درباره ی اینکه با تغییر سلیقه هایی که به آن اشاره شد، آیا نمود این اندیشه ها هم کم رنگ تر شده است، اظهار داشت: خود انقلاب، به خودی خود فضایی را خلق کرد که نسل های بعدی خود تصمیم گیرنده باشند و راه خودشان را خودشان انتخاب کنند. ما هرچقدر از استقرار نظام جلوتر می آییم، بحث انقلاب اسلامی با بحث نظام اسلامی، با یکدیگر ادغام می شوند و کم رنگ شدن حضور خیلی ها هم در این حوزه بوده است. در واقع ضعف ها و خطاهایی که بر نظام اسلامی عارض شد، متأسفانه به پای انقلاب اسلامی نوشته شد و از آموزه های امام دور شدند که این معنای کم رنگ شدن آن آموزه ها نیست.
علاء در ادامه تاکید کرد: البته اگر جایی خالی شد، کسان دیگری آنرا پر کردند؛ یعنی نسل های جدید با سلیقه های مختلف آمدند اما سلیقه و نگاهی که انقلاب و امام آنرا به وجود آورد، همچنان محفوظ باقی ماند. حتی نویسندگان و شاعرانی که دوران امام و دوران دفاع مقدس را ندیدند، امروزه دارند با همان رویکرد کار می کنند البته با اقتضائات امروز. در مقابل بسیاری مسیر خودرا تغییر دادند که به خاطر آفات و عوارضی بود که از چه از طرف بیگانگان و چه خودی ها وارد شد؛ یعنی دشمنی ها که دنیای غرب با ما داشت و اشتباهاتی که مسؤلان طی این چند دهه مرتکب شدند، خودبه خود در زمینه فرهنگ اثرگذار بود و خیلی ها که تاب نمی آورند، خب صف خودرا جدا می کنند.
وی همینطور اظهار داشت: معتقدم انقلاب اسلامی و آرمان هایی که امام برای کشور ما می خواست، تمام شده نیست و ادامه دارد. یعنی فکر نکنیم با پیروزی و استقرار نظام، به آن آرمان ها دست یافتیم؛ بلکه انقلاب ادامه دارد، ما باید تلاش نماییم نابرابری ها و آفت ها را کنار بزنیم و به اصل آن آموزه ها برگردیم.
افشین علاء درباره ی اینکه با توجه به تغییر سلیقه ها و رویکردها، آیا آموزه های امام پاسخ گوی نیاز نسل های جدیدتر خواهد بود، اظهار داشت: بطور قطع پاسخ گو خواهد بود. برخلاف تصویری که تا چند سال پیش غالب بود که کسی یارای تسلط بی چون وچرای غرب در جهان نیست، امروزه شواهد دارد افول غرب را نشان داده است. نمی خواهم ادعایی در این حوزه بکنم که غرب درحال فروپاشی است، بلکه نشانه های افول پیدا شده است. ملت ها واقعاً دنبال شیوه های نوین و راه های تازه هستند. ما با وجود افت وخیزهایی که در سالهای بعد از انقلاب با همه نقاط ضعف و قوتش داشتیم، به اقتداری در دنیای امروز رسیدیم که باید قدردان آن باشیم.
او در انتها اظهار داشت: اگر بخواهیم فقط به ناکامی ها و تلخکامی های داخلی فکر نماییم، بطور قطع این نگاه من مردود است، اما اگر نگاه هایمان را وسیع تر نماییم و بخشی از افق انقلاب را که در منطقه و جهان گسترده شده، ببینیم آن زمان خوش بین خواهیم بود. هرچند در درون مشکلات عدیده ای داریم. من هم که بعنوان شاعر انقلاب شناخته می شوم، شاید جزو کسانی باشم که خیلی بیشتر از آن هایی که در صف مقابل ایستاده اند نقد و دلخوری داشته و دارم و رنج های فراوانی را تحمل می کنم. خیلی چیزها را می بینم که برازنده فرهنگ انقلاب و هنر انقلاب نیست، بسیاری از سوء تدبیرها و ضعف مدیریت ها را می بینم؛ اما آنها بحث های اجرایی و حاکمیتی است و ربطی به ذات انقلاب ندارد. به نظرم انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ همچنان مترقی ترین انقلاب دنیا بوده است.




منبع:

1402/03/14
15:27:56
5.0 / 5
430
تگهای خبر: تخصص , موزه , هنر , هنرمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
لباس دونی