در نشست خبری مطرح شد؛

جشنواره معماری عمار در پی زنده کردن داستان انقلاب در شهر است

جشنواره معماری عمار در پی زنده کردن داستان انقلاب در شهر است

به گزارش لباس دونی، دبیر اولین جشنواره معماری عمار اظهار داشت: دوست داریم داستان انقلاب را در شهر زنده نماییم که دراین زمینه می توان به اماکنی چون میدان قیام و میدان 15 خرداد تهران اشاره نمود.



به گزارش لباس دونی به نقل از مهر، نشست خبری اولین جشنواره معماری عمار، قبل از ظهر امروز سه شنبه ۱۲ اردیبهشت با حضور عبدالحمید نقره کار رییس جشنواره، سجاد صفار مدیر جشنواره و سعید خورشیدی رییس شورای سیاستگذاری جشنواره، پدر شهید آرمان علی وردی، مادر و پدر شهید مصطفی کریمی و مادر شهید روح الله عجمیان در سالن اجتماعات حسینیه هنر اجرا شد.
در ادامه سجاد صفار مدیر اولین جشنواره معماری عمار اظهار داشت: نخستین نگاه جشنواره معماری عمار این است که در فضا و زیست شهری تحولی با انقلاب اسلامی را شاهد باشیم. در اوایل انقلاب اسلامی تلاش هایی در این جهت انجام شد که مکفی نبود. در اصل انقلاب باید بیش از این برای زیست شهرها احترام قائل شود. ما سعی کردیم با بهره گیری از پژوهش هایی که طی ۱۳ سال در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی انجام شد، از نتایج آن خروجی بگیریم و در نهایت متوجه شدیم که تحقق این خروجی در ساخت معماری سبب نتایج ماندگارتری خواهد شد.
وی اضافه کرد: ما دوست داریم داستان انقلاب را در شهر زنده نماییم و میدان قیام و میدان ۱۵ خرداد همچون این مناطقی است که تلاش خواهیم کرد تا روایت هایش را در قالب هنر زنده نماییم.
مدیر اولین جشنواره معماری عمار با طرح این پرسش در خصوص این که چرا نباید روح انقلابی را در فضایی که خود دارای روح هویت است، زنده نگهداریم، اظهار داشت: ما باید جریان اجتماعی چنین وقایع تاریخی را در آن فضای خود زنده نگهداریم به همین جهت در ۲۵ نقطه سراسر کشور مقرر است این امر را محقق نماییم که می توان به شهرهایی همچون مشهد، اردکان، قم، یزد، شیراز، اراک، اهواز، اصفهان، بوشهر، سبزوار، دزفول، شهرضا، تهران و شهر ری اشاره نمود.
وی افزود: در بخش رقابتی این جشنواره چند جایزه در نظر گرفته ایم که می توان به جایزه روح الله به یاد شهید روح الله عجمیان و با نگاه انقلابی، جایزه آرمان به یاد شهید آرمان علی وردی با نگاه مفاهیم معماری ایرانی – اسلامی و تمدن نوین ایرانی اسلامی و جایزه مصطفی به یاد شهید مدافع حرم مصطفی کریمی با نگاه جبهه مقاومت اشاره نمود. همین طور شهید کریمی دانشجوی افغانستانی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود که در رشته معماری تحصیل می کرد.
صفار اظهار داشت: بین ایستگاه شهدا، انقلاب، آزادی، مکان یابی شده است تا بتوانیم از ایده های جشنواره برای معماری آن استفاده نمائیم.
وی اضافه کرد: علاقمندان جهت شرکت در جشنواره معماری عمار از ۱۵ اردیبهشت تا یکم شهریورماه فرصت ثبت نام دارند و بعد از اتمام این جشنواره در بازده سه هفته ای، آثار داوری و ارزیابی می شود و در نهایت پایان شهریور و بعد از اتمام ماه محرم و صفر، آئیین افتتاحیه و اختیامیه جشنواره را برگزار خواهیم کرد.
مدیر اولین جشنواره معماری عمار اظهار داشت: در کنار جشنواره اصلی، در چهار شهر، جشنواره منطقه ای را برگزار خواهیم کرد. در تعاملی که با مسئولان و مدیریت شهری داشته ایم این اقبال را از طرف آنها شاهد می باشیم که فضاهایی که در جشنواره طراحی می شود، به اجرا برسد. الگوسازی از این نقاط کوچک شروع شود. همین طور مکان رویدادهایی را ما بر طبق تحقیقات شناسایی کرده ایم.
صفار اظهار داشت: کمپین راه اندازی نشانه گذاری مکان رویدهای انقلاب اسلامی را که به صورتی کمپین مردمی است، راه اندازی کرده ایم تا مردم فضاهای خاطره انگیز و مؤثر اجتماعی را در زمینه انقلاب اسلامی به ما معرفی کنند تا بتوانیم برای ثبت میراث ملی اقدام نماییم.
متأسفانه کارفرمایان دولتی و ملی غرب زده هستند
در ادامه عبدالحمید نقره کار دبیرکل اولین جشنواره معماری عمار اظهار داشت: تقدیر از خانواده شهدا یک نوع فرهنگسازی است که این نوع فرهنگ باید تقویت و ادامه دار شود. انقلاب اسلامی بایستی در آن جایگاه و شأنی که دارد مورد توجه قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: اسلام هم برای انسان تعبیر و تعریف دارد و هم برای جامعه و هم برای تاریخ؛ فلسفه تاریخ اسلامی ما در سه اخیر شاهد وقایعی بود. در ضمن این سال ها همه مکاتب مقاله نوشتند و تلاش کردند تا نظرات شأن را ارائه نمایند اما عملاً فرهنگ و تمدن غرب به کجا کشیده شد؟ در کجای تاریخ همچون تاریخ امروز سراغ دارید که شاهد اینچنین جنایت، فساد، دروغ و تقلب باشد؟ در عصر حاضر شاهد مشیت الهی بودیم که این مشیت حاک شد و انسان پیامبرگونه ای همچون امام خمینی (ره) در عصر ما حاضر شد و مردم انقلابی را پای کار آورد و انقلاب اسلامی ایرانی تحقق یافت و در ادامه بساط تاریخ لیبرال و سرمایه داری از بین رفت و تاریخ توسط جوانان انقلابی به فرهنگ اسلامی در حال تحقق است.
دبیرکل اولین جشنواره معماری عمار اظهار داشت: مقام معظم رهبری این تحول را در دو گام محقق کردند. نخستین گام تدوین قانون اسلامی بود که کوشش های فردی و جمعی محدودی انجام شد و در زمینه فرهنگ و هنر نتایج مؤثری از کارهای شهید آوینی و شهید چمران … شاهد بودیم. در گام دوم ایشان تمدن نوین اسلامی با هویت اسلامی – ایرانی را مطرح نمودند با تکیه بر این که ما هنوز به تمدن اسلامی نرسیده ایم و تمدن موجود راضی کننده نیست.
وی اضافه کرد: فرهنگ، هنر، معماری و شهرسازی ما به شکلی است که در فرهنگ غرب جریان دارد. تمدن ما باید مبتنی بر ایمان و عمل صالح، فرهنگ الهی و فرازمانی و فرامکانی باشد. بایستی در خلق آثار هنری، معماری، شهرسازی این اصول هویت ساز رعایت شود.
نقره کار اظهار داشت: اینطور نیست که هر رییس جمهور و استاد و… با شما همراه باشد، بلکه باید جهادی پای میدان بیایید و تبیین کنید. مقاله و کتاب بنویسید و به نظریه پردازی بپردازی. تدریس کنید. تبیین و اقدام دو امری است که در کنار هم باید محقق شود. اقدام هم کاری است که امروز در جشنواره عمار به انجام می رسد و الگوسازی می کند.
وی افزود: نهادها باید پای کار بیایند و الگوسازی کنند و به تشویق جوانان بپردازند. متأسفانه کارفرمایان دولتی و ملی غرب زده هستند و خودباخته فرهنگ و تمدن غرب اند. عوامل جشنواره اهتمام دارد با تشویق جوانان در این عرصه برای جامعه مدل سازی و الگوسازی کند.
معماری بخش جدی از سبک زندگی و فرهنگ عمومی مان است
در ادامه سعید خورشیدی رییس شورای سیاستگذاری اولین جشنواره معماری عمار، اظهار داشت: چند سال قبل مقام معظم رهبری در توصیف خاطرات و تاریخ شفاهی دفاع مقدس از استعاره ای به نام گنج استفاده کردند که این خاطرات و تجربه های دفاع مقدس گنجی است که باید آنرا استخراج نماییم و مورد بهره برداری قرار دهیم.
وی افزود: معتقدیم تجربه انقلاب اسلامی عینیت یافته و خیلی از ارزش ها، الگوها و گفتمان انقلاب اسلامی است و تلاش هایی برای استخراج این گنج در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی شده است. ما در این دفتر معتقدیم با استخراج گنج به تنهایی کار به جایی نمی رسد بلکه باید فرآیندهایی برای به کارگیری از ارزش افزوده آن در دل تاریخ داشته باشیم.
رئیس شورای سیاست گذاری اولین جشنواره معماری عمار اظهار داشت: جشنواره فیلم عمار تلاش می کند تا از داشته ها، خروجی هنری داشته باشد و از جشنواره، ظرفیت های دراماتیک و بصری مورد توجه قرار می گیرد. همین طور در جشنواره علوم انسانی عمار با تئوریک سازی تجربه انقلاب اسلامی، اهتمام داریم تا زمینه ساز تحول در زمینه علوم انسانی باشیم. جشنواره معماری عمار هم به صورتی در تکمیل این پازل است و نخستین تلاش هایی است تا این گنج در زمینه سبک زندگی به کار آید. معماری بخش جدی از سبک زندگی و فرهنگ عمومی مان است. باید کوشش کرد تا بر طبق تجربه زیسته انقلاب اسلامی به ایده ها دست یابیم.
وی افزود: در جشنواره معماری عمار توجه جدی بر محل ها و رویدادهایی داریم که قبلاً تلاش نموده ایم با کارهای تاریخ شفاهی روایت هایی که در آن مکان تجلی یافته اند را مورد توجه قرار دهیم و آنرا در سازه های معماری بازنمایی نماییم.
در انتهای نشست پوستر سه جایزه مصطفی، آرمان و روح الله با حضور والدین شهید مدافع حرم مصطفی کریمی، مادر شهید روح الله عجمیان و پدر شهید آرمان علی وردی رونمایی و به رسم یادگار به امضا رسید.
همچنین پدر شهید آرمان علی وردی همراه با امضا، متنی را به یادگار در پاورقی پوستر جایزه آرمان نوشت: به نام خدا؛ آرمان عزیز به آرمانش رسید، آرمانی شد. انشالله همگان راهش را ادامه دهند.

1402/02/18
22:53:28
5.0 / 5
369
تگهای خبر: آثار هنری , جشنواره , طراحی , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
لباس دونی