نتایج پژوهش بر ۵ نقاشی عاشورایی حبیب الله صادقی

نتایج پژوهش بر ۵ نقاشی عاشورایی حبیب الله صادقی

به گزارش لباس دونی، واقعه کربلا و روز عاشورا در نزد شیعیان، همواره مورد توجه هنرمندان متعهد و مؤمن این مرز و بوم بوده است و آثار زیادی در این عرصه خلق شده است. حبیب الله صادقی یکی از هنرمندان معاصر در حوزه نقاشی است که بعضی از آثار خویش را به بازنمایی واقعه کربلا و روز عاشورا مختص کرده است.


به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، یافته های پژوهشی در سال ۱۴۰۰ بر روی پنج تابلوی این هنرمند فقید نشان داده است که «حبیب الله صادقی در این آثار بر مفهوم نبرد جبهه حق ضد باطل تاکید بسیار داشته است و با رنگ های روشن و درخشان و هم تیره و سیاه دو جبهه حق و باطل را از هم متمایز نشان داده است.»
این پژوهش که با پاسخ گویی به این پرسش که «حبیب الله صادقی واقعه کربلا و روز عاشورا را چطور در آثار خود بازنمایی کرده است؟» عرضه می شود.
در پژوهش حاضر اطلاعات کتابخانه ای و داده های اسنادی و تصویری با رویکرد توصیفی ـ تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است.
نمونه های مورد مطالعه در پژوهش شامل پنج اثر نقاشی از حبیب الله صادقی پیرامون مبحث عاشورا و واقعه کربلا است و عنوان این پنج اثر شامل تابلوهای نقاشی «فرات تشنه می ماند»، «گهواره خونین»، «محاصره» و دو تابلو با عنوان «ظهر عاشورا» است.
در ادامه تصاویر این پنج تابلو نقاشی عاشورایی را مشاهده می کنید:
تابلوی «فرات تشنه می ماند»/ مکتب: نگارگری/ محل نگهداری در مجموعه شخصی حبیب الله صادقی/این اثر لحظه حضور حضرت ابوالفضل (ع) در کنار نهر فرات را به تصویر کشیده است. گهواره خونین/ محل نگهداری: مجموعه شخصی حبیب الله صادقی/ مکتب: نگارگری/این اثر لحظه شهادت حضرت علی اصغر(ع) را در آغوش پدر به تصویر کشیده است. ظهر عاشورا/ محل نگهداری: گنجینه فرهنگستان هنر/ مکتب: سمبلیسم و تکنیک: رنگ روغن/در این تابلو سرهای بریده امام حسین (ع) و یاران ایشان را بر بالای نیزه ها می بینیم.

1401/06/26
11:14:10
5.0 / 5
471
تگهای خبر: فرهنگستان هنر , نقاشی‌ , هنر , هنرمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
لباس دونی