اهدای نخستین لوح ویژه فر فرهنگستان هنر به مجید مجیدی

اهدای نخستین لوح ویژه فر فرهنگستان هنر به مجید مجیدی

رییس فرهنگستان هنر در مراسم اکران فیلم «خورشید» ضمن اهدای نخستین لوح ویژه فرّ فرهنگستان هنر به «مجید مجیدی» اظهار داشت: «خورشید» نشان داد کودکان کار گنج واقعی شهرند و «مجید مجیدی» گنج یاب و گنج شناس است.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از روابط عمومی فرهنگستان هنر، مراسم اکران فیلم سینمایی «خورشید» و تجلیل از عوامل فیلم، عصر چهارشنبه (۹ تیر ۱۴۰۰) با حضور بهمن نامورمطلق، رییس فرهنگستان هنر، غلامعلی حدادعادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مجید مجیدی، کارگردان فیلم، علی نصیریان، بازیگر فیلم، برخی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، چند عضو پیوسته فرهنگستان هنر و تعدادی از دست اندرکاران فیلم در سالن ایرانِ فرهنگستان هنر انجام شد.
پس از نمایش خورشید، نامورمطلق در سخنان کوتاهی ضمن تشکر از حضور مهمانان گرامی و دست اندرکاران تولید این فیلم اظهار داشت: با فیلمی خوب و استثنایی روبه رو بودیم و از دیدن آن لذت بردیم. این فیلم نشان داد که کودکان کار گنج واقعی شهرند؛ همان هایی که وقتی به چهارراه می رسیم شیشه ها را بالا می دهیم که به ما نزدیک نشوند و دست تکان می دهیم که به شیشه دست نزنند و متأسفانه به آنها بی توجهی می نماییم. آقای مجید مجیدی گنج یاب و گنج شناس است. او یکی از لطمه های جامعه را به بهترین شکل بیان کرد و کار اصلی هنرمند نیز بیان زشتی ها به بهترین شیوه هاست. بنا بگفته آقای مجیدی، او سه هزار نفر از کودکان کار را دیده است تا این بچه ها را برای فیلم انتخاب نماید.


رئیس فرهنگستان هنر مجید مجیدی را صاحب مکتب شرقی و معنوی خاص خود دانست که برخاسته از انقلاب اسلامی است و در خاصیت این مکتب اظهار داشت: این مکتب به محرومان و کودکان کار متعهد است و این تعهد را همیشه حفظ نموده است.
وی اضافه کرد: بعنوان منتقدی باتجربه مطمئنم در آینده راجع به مجید مجیدی صحبت خواهد شد و کتاب ها نوشته خواهد شد؛ نه فقط از طرف ایرانی ها؛ راجع به ایشان هندی ها، چینی ها و غربی ها نیز صحبت خواهند کرد.
به گفته نامور مطلق، فرهنگستان هنر در آینده حتما جلساتی برای نقد این فیلم و دیگر فیلم های مجیدی برگزار خواهدنمود.
رئیس فرهنگستان هنر در ادامه با اشاره به حضور مسئولان فرهنگی کشور در جلسه اظهار داشت: یکی از وظایف اصلی و اساسنامه ای فرهنگستان هنر ترویج الگوهاست و اگر به فرهنگستان امکانات داده شود و از آن حمایت شود، الگوهایی مانند فیلم های آقای مجیدی را، که در ژانر خود واقعاً بی نظیر است، در سطح جهان ترویج خواهیم کرد.
در ادامه مراسم، کارگردان خورشید در سخنانی هدف ساخت فیلم را ایجاد پویشی برای ساخت مدارس کودکان کار در سراسر کشور بیان کرد و اظهار داشت: متأسفانه شرایط کرونائی اکران فیلم را با محدودیت مواجه کرده و امیدوارم برگزاری چنین نشست هایی بتواند ما را به هدف این فیلم نزدیک تر کند.


عضو پیوسته فرهنگستان هنر تولید این فیلم را ادای دِین به جوانان گمنامی دانست که با وجود سن کم و در نهایتِ گمنامی کارهایی بزرگ انجام داده اند.
رئیس گروه سینمای فرهنگستان هنر این فیلم را پیروی از کار آقای داوودی دانست که با دوستان خود چهار پنج سال است که مدرسه کودکان کار را راه اندازی کرده اند و بیش از ۱۲۰۰ نفر از این کودکان و در حقیقت گنج ها را کشف کرده اند.
او سپس از آقای داوودی، مدیر مدارس «صبح رویش»، دعوت کرد که به روی صحنه بیاید.
در ادامه سیدمحمدحسن داوودی، مدیر مدارس بامداد رویش، نیز در سخنان کوتاهی اظهار داشت: مؤسسه «نسیم بامداد رویش» در سال ۱۳۹۳ افتتاح شد و تا حالا بیش از هزار نفر از کودکان کار در مدارس آن مشغول تحصیل و مهارت آموزی بوده اند.
او اظهار داشت: هیچ چیزی برای من و یاران «صبح رویش» جذاب تر و دوست داشتنی تر از دیدن بچه ها در این فیلم و همین طور موفقیت های سایر بچه ها در رشته های دیگر نیست؛ بچه هایی که در معرض لطمه های اجتماعی گرفته اند و الان روی پای خود ایستاده اند و دست بچه های کوچک تر از خودشان را می گیرند.
استاد نصیریان نیز بیان کرد که فرهنگستان هنر با این کار نشان داد هنوز زنده است: فرهنگستان می تواند با نمایش فیلم ها بصورت جشنواره ای فعالیت کند و فیلم های کارگردانان قبل و بعد انقلاب را نمایش دهد و تحلیل نماید.


وی اضافه کرد: مدیریت فرهنگی کار حساسی است و باید مدیر دلش برای آن بسوزد؛ مدیران فرهنگی واقعی انسان های مهمی هستند که باید پیدایشان کرد. این برنامه ها باید ادامه پیدا کند و مردم باید بدانند که در زمینه فرهنگ چه اتفاقاتی افتاده است.
در این مراسم از ۱۵ نفر از عوامل و دست اندرکاران فیلم خورشید همچون مجید مجیدی (کارگردان)، علی نصیریان (بازیگر)، امیر بنان (تهیه کننده)، نیما جاویدی (نویسنده)، جواد عزتی (بازیگر)، روح الله زمانی، ابوالفضل شیرزاد، شمیلا شیرزاد، مانی غفوری و محمدمهدی موسوی (بازیگران نوجوان)، طناز طباطبایی (بازیگر)، علی غابشی (بازیگر)، صفر محمدی (بازیگر)، کیوان مقدم (طراح صحنه) و هومن بهمنش (مدیر فیلم برداری) با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.
به گزارش لباس دونی به نقل از ایرنا، خورشید (۱۳۹۸) یک فیلم اجتماعی به کارگردانی مجید مجیدی فیلمساز سرشناس ایرانی است که جایزه بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه سی وهشتمین جشنواره فیلم فجر را به دست آورد.
این فیلم اجتماعی داستان پسربچه ای ۱۲ ساله به نام علی و سه دوستش را روایت می کند که نان آور خانواده هستند و برای امرار معاش به سختی کار می کنند و گاهی حتی برای رسیدن به پول دست به دزدی می زنند. طی یک سری رویدادها، از علی خواسته می شود، رد یک گنج را بگیرد اما او و دوستانش برای دسترسی به تونلی که گنج در آن مخفی شده باید در مدرسه خورشید ثبت نام کنند که یک موسسه خیریه برای آموزش به کودکان کار است. اصالت این فیلم به بازی کودکانی برمی گردد که همگی از بین کودکان کار بوده و هیچکدام بازیگر حرفه ای نیستند. فیلم جدید مجیدی که این روزها روی پرده سینماهای ایران رفته با اقبال نسبتا خوبی روبه رو شد و فروش آن از یک میلیارد عبور کرد.
خورشید در عرصه جهانی نیز مورد تحسین و توجه منتقدان و جشنواره های سینمایی قرار گرفته است؛ این فیلم در هفتادوهفتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم ونیز در بخش جایزه اصلی برای کسب شیر طلایی جشنواره رقابت کرد، روح الله زمانی بازیگر جوان آن موفق شد جایزه مارچلو ماستریونی برای بهترین بازیگر جوان پدیده هفتاد وهفتمین جشنواره ونیز را از آن خود کند. این فیلم در ادامه مسیر موفقیت خود جایزه بهترین فیلم بلند جشنواره سینمایی اجیال قطر را نیز برد.


1400/04/10
12:57:15
5.0 / 5
1188
تگهای خبر: آموزش , جشنواره , فرهنگستان هنر , مدرسه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لباس دونی