فرسایش و تخریب در كمین یكی از قدیمی ترین كلیساهای جهان
کلیسای باستانی «الاقیصر» در عراق در نتیجه بی توجهی ها و نتایج ناشی از تغییرات اقلیمی، در حال فرسایش و تخریب است.
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از خبرگزاری فرانسه، کلیسای باستانی الاقیصر در نزدیکی کربلای عراق قربانی جدید سال ها جنگ، بی توجهی ها و تغییرات اقلیمی در کشوری است که میراث تاریخی بسیار غنی دارد.
پس از سفر تاریخی پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان به عراق در ماه مارس (اسفند ۹۹)، خیلی از مردم این کشور امید داشتند سیل توریستهای خارجی به کلیسای الاقیصر سرازیر شود اما در کشوری گرفتار درگیری های پی در پی و بحران های اقتصادی، این کلیسا هم مثل دیگر یادگارهای بی شمار اسلامی و مسیحی، به دست فراموشی سپرده شده است.
از این کلیسای یک هزار و ۵۰۰ ساله که در صحرای عین التمر در جنوب غرب بغداد قرار دارد، امروز تنها چند دیوار در حال فروریختن به جا مانده است.
زاهد محمد دیرینه شناس عراقی تغییرات اقلیمی، تبدیل این بنا به میدان تیر در دوران حکومت صدام حسین دیکتاتور و غفلت از مرمت های مستمر را عامل فرسایش و تخریب این بنای تاریخی می داند.
مشکلات اقتصادی
با گذشت نزدیک به ۲۰ سال از حمله نیروهای آمریکایی به عراق که با وعده آبادانی و دمکراسی انجام شد و به سرنگونی صدام حسین و حکومت بعث انجامید، مردم عراق هنوز منتظر آن رونق اقتصادی وعده داده شده هستند. این کشور نفت خیز در سالهای گذشته از افت قیمت نفت ضربه سختی خورده است و هم اکنون با معضلاتی چون گرانی، نرخ بالای بیکاری و فقر دست و پنجه نرم می کند. نرخ فقر در این کشور سال قبل در بحبوحه کرونا دو برابر شد و به ۴۰ درصد رسید.
تغییرات اقلیمی
به گفته سازمان ملل، عراق یکی از صدمه پذیرترین کشورها در مقابل بحران تغییرات اقلیمی است. سرعت بالای بیابان زایی در کشوری که ۵۰ درصد آن صحراست، زندگی جامعه انسانی و حیوانات را تهدید می کند و ناقوس مرگ را برای بناهای تاریخی منطقه میان رودان (بین النهرین) و سازه های جدید به صدا درآورده است.
در فاصله بین دهه های ۶۰ تا ۸۰ میلادی ویرانه های باستانی استان دیوانیه با یک کمربند سبز محافظت می شد اما این درختان که جلوی وزش باد را می گرفتند یا سوزانده شدند، یا در جریان جنگ های پیاپی عراق از بین رفتند و یا قطع شدند تا شهرهای جدید به جایشان کاشته شود.
گرمای شدید تابستانی (با دماهای بالای ۵۰ درجه)، طوفان های شن و بارش های سنگین زمستانی هم به نوبه خود به میراث تاریخی عراق صدمه سختی وارد کرده و خیلی از کارشناسان نگرانند بناهایی که هزاران سال پیش به دست کارگران میان رودان ساخته شدند بزودی به تلی از خاک تبدیل شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب