چهار اثر تاریخی كیش مرمت می شود
به گزارش لباس دونی مدیر توسعه گردشگری و میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد کیش اظهار داشت: اکنون در این جزیره چهار اثر تاریخی زیر نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حال مرمت است.
ماهان مدون روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این آثار شامل کاخ مرجان، بازار فرانسوی ها، مسجد ماشه و حضرت امیر (ع) است که انتظار می رود در صورت تامین اعتبار مرمت سه مورد از این تعداد تا آخر سال جاری تمام شود.
وی افزود: مرمت کاخ مرجان اکنون در مرحله استواری بخشی و بهسازی ساختمان اصلی بوده و انتظار می رود بعد از ۶ ماه به مرحله مرمت اصلی کاخ برسیم که این اثر بعد از مرمت با کاربری فرهنگی تبدیل به یک موزه خواهد شد.
مدیر توسعه گردشگری و میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد کیش افزود: مسجد امیر و ماشه نیز از دیگر طرح های مرمتی این سازمان است که انتظار داریم مرمت مسجد ماشه در یک ماه آتی به اتمام برسد.
وی اظهار داشت: سازمان منطقه آزاد کیش در نظر دارد مسجد ماشه را بعد از مرمت و اصلاحیه اساسی در فاز مرمتی بعنوان موزه آثار خطی و قرآنی تبدیل کند.
وی با اعلان اینکه بازار فرانسوی های این جزیره نیز در سال قبل در لیست آثار تاریخی کشور ثبت شده است تصریح کرد: امسال مطالعات ابتدایی مرمت این طرح شروع می شود تا بعنوان یکی از آثار تاریخی شاخص در حوزه سبک معماری جزیره بعد از مرمت به کاربری فرهنگی تبدیل گردد.
مدون گفت: مرمت آثار تاریخی این جزیره برمبنای طرح های مطالعاتی مورد تایید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور انجام می شود.
جزیره کیش دارای ۶ اثر تاریخی و محوطه باستانی ثبت شده در لیست آثار تاریخی کشور بوده که شهر تاریخی حریره، کاخ مرجان، بازار فرانسوی ها، کاخ الیت، مسجد امیر و ماشه آثار باستانی ثبت شده ای جزیره است.
کیش از جزیره های خلیج فارس در شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان است، این جزیره بیضی شکل ۹۱ کیلومتر مربع وسعت دارد که در سال ۱۳۴۹ هیاتی از مشاوران ایرانی و آمریکایی این منطقه را مورد بازدید قرار دادند و به سبب خاصیت های طبیعی، سواحل زیبای مرجانی و آب زلال اطراف، آنرا بعنوان مرکز گردشگری بین المللی ایران انتخاب کردند.
این جزیره از زمان هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان تحت تسلط ایران بوده و با گسترش اسلام این جزیره به دست خلفای اموی افتاده است اما حاکمیت معنوی ایران بر کیش از نامه های نگاشته شده توسط ایشان به زبان پهلوی در دوران مختلف کاملا مشهود است.
از دوران حکومت آل بویه کیش باردیگر به حکومتی ایرانی بر می گردد و بعدها در زمان سلجوقیان، اتابکان فارس، ملکوک هرمز آل مظفر و تیموریان این وضع ادامه دارد و در دوره سلجوقیان کیش به بزرگترین مرکز تجاری خالیج فارس تبدیل می شود.
جزیره کیش اکنون ۴۴ هزار نفر جمعیت دارد و در ۱۸ کیلومتری کرانه باختری ایران واقع شده و از سال ۱۳۶۹ بعنوان منطقه آزاد شناخته شده است.
منبع: لباس دونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب