تشریح روند داوری جشنواره ی ملی موسیقی جوان
دبیر چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان ضمن تشریح شیوه انتخاب آثار این رویداد، از تنوع هیئت های داوری در مكاتب و سبك های مختلف موسیقی اطلاع داد و روند داوری ها را شرح داد.
به گزارش روابط عمومی چهاردهمین جشنوارهی ملی موسیقی جوان، هومان اسعدی، دبیر چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در مورد شیوه داوری آثار شرکت کنندگان این دوره اظهار داشت: مکانیزم داوری جشنوارهی سال جاری در مرحلهی اول تقریباً شبیه روال سال های گذشته است. باآنکه آثار به صورت ویدئویی به جشنواره ارسال شده ستاد جشنواره بعد از احراز هویتِ ارسال کنندگان، فقط فایل های صوتی را برای داوران پخش می کند. تمامی فرم های امتیازدهی به صورت بی نام و کُدگذاری شده است.
وی اضافه کرد: در نهایت، هر کدام از داوران به شکل انفرادی امتیاز می دهند و دبیرخانه جشنواره، میانگین نمرات را محاسبه و نتیجهی نهایی را اعلام می کند. داوران بعد از آنکه میانگین گرفته شد، اسامی منتخبان را رؤیت و صورتجلسه را تأیید و امضاء می کنند، اما در خلال روند داوری از اسامی اطلاعی ندارند و تصاویر شرکت کنندگان را هم نمی بینند.
تمام آثار به دقت بررسی شده و مشکلی در فیلم های ارسالی وجود ندارد. داوری ها کاملاً محرمانه و گمنام صورت گرفته و در مرحلهی میانگین گیری دقت کافی اعمال شده است و بنابراین نتایج تغییر نمی کند و نتایجی که اعلام می شود برآیند نظر هیئت داوران و قطعی است.
وی انتخاب داوران جشنواره از مکاتب و سبک های مختلف را برای تنوع آثار منتخب عنوان نمود و اظهار داشت: سیاست اصلی جشنواره در چند دوره این بوده که داوری ها به تدریج تخصصی تر شود و به تبع آن، نمایندگان مکاتب و سبک های مختلف در جشنواره حضور داشته باشند. تا حد امکان تلاش کرده ایم، این مورد در همهی بخش ها رعایت شود. در بخش موسیقی نواحی همین طور است. مثلاً اگر در منطقه ای ۲ سبک اصلی وجود دارد، تلاش کرده ایم نمایندگانی از آن مکاتب و سبک های مربوطه در جشنواره حضور داشته باشند. در زمینه موسیقی کلاسیک و موسیقی دستگاهی تا حد امکان همین کار را انجام داده ایم. تقریباً در تمام موارد تلاش این بوده که تنوع سبک شناختی در نظر گرفته شود.
وی درباره استقبال شرکت کنندگان از جشنوارهی چهاردهم تصریح کرد: تعداد شرکت کنندگان سال جاری از تمام دوره های قبل بیشتر بوده است. مثلاً در دورهی دوازدهم حدود ۱۶۰۰ متقاضی وجود داشت، و در سیزدهمین دوره حدود ۲۱۰۰ نفر شرکت کرده بودند؛ در حالیکه سال جاری در حدود ۲۴۰۰ نفر شرکت کردند که ۵۰ درصد آنها در شاخه موسیقی دستگاهی، ۱۵ درصد در بخش موسیقی کلاسیک و ۳۵ درصد هم در بخش موسیقی نواحی درخواست داده اند. لذا، علیرغم شرایط کرونا، سال جاری استقبال بسیار شایان توجهی از جشنواره شده است.
مرحلهی اول داوری چهاردهمین جشنوارهی ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی توسط انجمن موسیقی ایران با حمایت دفتر موسیقی، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حال برگزاری است.
چهاردهمین جشنوارهی ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و مشارکت استادان موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران با حمایت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می گردد. جشنوارهی ملی موسیقی جوان به مثابه آزمونی هنری است که امکانی برای ارزیابی وضعیت کمی و کیفی آموزش موسیقی در کشور فراهم می آورد. این رویداد طبق تعاریف بین المللی یک مسابقهی موسیقایی است و در سه بخش موسیقی دستگاهی ایران، موسیقی کلاسیک، و موسیقی نواحی ایران برگزار می گردد.
در بخش موسیقی دستگاهی ایران خوانندگان و نوازندگان سازهای تار، تنبک، دف، سنتور، سه تار، عود، قانون، کمانچه، نی، در بخش موسیقی کلاسیک نوازندگان سازهای اُبوا، پیانو، ترومبون، ترومپت، فلوت، کلارینت، کنترباس، گیتار، ویلن، ویلنسل، ویولا، هورن و در بخش موسیقی نواحی ایران خوانندگان و نوازندگان سازهای زهی، بادی و کوبه ای از مناطق مختلف کشور به رقابت خواهند پرداخت. همچنین، در حوزهی موسیقی دستگاهی، بخشی برای حفظ کل ردیف موسیقی ایرانی و بخشی هم با عنوان بخش ویژهی موسیقی دستگاهی: آفرینش در تکنوازی در نظر گرفته شده است.
این جشنواره در چارچوب سه گروه سنی الف (۱۵ تا ۱۸ سال، متولدین سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴)، ب (۱۹ تا ۲۳ سال، متولدین سال های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰) و ج (۲۴ تا ۲۹ سال، متولدین سال های ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۵) برگزار می گردد. متقاضیانی که سن آنها از ۱۵ سال کمتر است هم در صورت آمادگی و تمایل، می توانند آثار خویش را جهت بررسی در گروه الف ارسال نمایند.
جشنوارهی ملی موسیقی جوان در دو مرحله برگزار می شود. در مرحلهی اول باید رپرتوارِ مشخص شده برای هر بخش به صورت ویدئویی ضبط و در موعد مقرر (حداکثر تا ۱۳۹۹/۲/۳۱ )، همراه با فُرم ثبت نام و مدارکِ مندرج در فراخوان، به صورت الکترونیکی در سایت انجمن موسیقی ایران در بخش «بانک اطلاعات موسیقی کشور» یا بامک بارگذاری شود.
منبع: lebasdooni.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب