رییس حوزه هنری:

وظیفه هنر انقلاب تلنگر و تذكر است

وظیفه هنر انقلاب تلنگر و تذكر است

به گزارش لباس دونی رئیس حوزه هنری با حضور در برنامه «سوره هنر» ویژه گرامیداشت هفته هنر انقلاب بیان نمود: ادبیات پایداری و دفاع مقدس انسان را به خود آرمانی اش ارجاع می دهد و وظیفه هنر انقلاب تلنگر و تذكر است.


به گزارش لباس دونی به نقل از روابط عمومی سپهر سوره هنر، محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی با حضور در برنامه «سوره هنر» ویژه گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلابی كه در سال ۵۷ شكل گرفت، گویی انسان جدیدی را پرورش داد و آن انسان در هنر انقلاب به مرور زمان نمود یافت و باید زبان ویژه آنرا هم می یافتیم.
وی ادامه داد: ایران كشوری صاحب تمدن و ادبیات و دارای سبك و سنت هنری است. گذشتگان ما در بخش هایی برای معرفی انسان مومن به روش هایی درخور شان دست یافته بودند. همچون نگارگری كه بسیار به این نوع نمایش خدمت كرد. در سینما و سایر رشته ها هم می توانیم از تجارب نگارگری بسیار بهره ببریم. ما باید در هنر انقلاب به دنبال هنرمندانی واجد ارزش هایی متفاوت بگردیم.
مومنی شریف افزود: استقبال كم سابقه مردم از آثار جدید سینمایی در معرفی چهره های انقلابی هم نشان داده است كه آنها هنر انقلاب را می شناسند.
وی در پاسخ به این سؤال مجری برنامه كه آیا باید در آثار بیوگرافی درباره چهره های انقلابی و شهدا صرفا وجوه قدسی را لحاظ كرد یا نه، بیان نمود: نه صرفا اینطور نیست. زندگی عادی این عزیزان با وجوه قدسی در آمیخته است. در سال های اولیه فعالیت حوزه هنری خیلی از نویسندگان ما ادبیات غرب را عموما دنبال می كردند و این آثار عرضه هم می شدند اما مردم از آثار اولیه ما استقبال نكردند. ما باید راوی عروج انسان باشیم نه حكایت كننده سقوط او. اما ادبیات هنر در غرب عموما به مبحث هبوط و سقوط آدمی می پردازد. ازاین رو طبق تاكیدات قرآن كریم بر پرداختن به الگوها و اسوه ها ما باید بر روایت الگوها متمركز شویم.

رئیس حوزه هنری درباره انسان طراز انقلاب اسلامی در عالم هنر توضیح داد: تبیین خصوصیت او كار سختی است. چونكه مردم با مصادیقش همچون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و دیگر عزیزان رو به رو بوده و هستند و تعریف من بطور قطع از واقعیت فاصله خواهد داشت اما «پدیدار شناسی بسیجی شهید» به قلم جواد طاهایی همچون پروژه هایی است كه در حوزه هنری در اینباره انجام شده است.
وی افزود: به نظرم این انسان برآمده از تاریخ ماست. نمونه بیرونی برگرفته از ادبیات مبتنی بر فضایل ایرانی و اسلامی به صورت بارزی در انسان انقلابی مشهود بوده و فتوت، حقیقت طلبی، آرمان گرایی و میل به اتصال به عالم بالا و... از خصوصیت های اوست.
وی با اشاره به اهمیت آرمان گرایی در انسان انقلابی عنوان كرد: گوته حافظ شناس و شاعر آلمانی اعتقاد دارد آرمان ها منتقد وضعیت موجود و تمدن ساز هستند. انسان انقلابی هم در انتظار ظهور حضرت حجت است و كمتر وصیت نامه شهیدی را پیدا می نماییم كه عشق به لقاء الله و آرمان خواهی در آن وجود نداشته باشد. این خصوصیت در انسان وجود داشته است و حالا در هنر انقلاب و انسان انقلابی ظهور و بروز یافته است. گذشته را معنادار كرده، به امروز امید بخشیده و آینده را تغییر می دهد كه همانا تشكیل دولت حق است.
این نویسنده و فعال فرهنگی اضافه كرد: در دوران بحران هویت مردم بخصوص جوانان، هویت خویش را در چهره های انقلابی كه در عین عظمت مظلوم واقع شده اند، جستجو می كنند. ازاین رو خاطرات دفاع مقدس فرد را به خود آرمانی اش ارجاع می دهد. چونكه این هویت را در خود نهفته دارد و با این تلنگر احیا می كند. چنانچه وظیفه هنر انقلاب هم تذكر است.
وی در پاسخ به این كه آیا در ادبیات پایداری ایران می توان یك اثر شاهكار را نام برد، اظهار داشت: به نظرم شاهكار ادبیات پایداری در زمان خود مشخص نمی گردد و باید زمانی از نگارش و چاپ آن بگذرد. به نظر می آید هنوز در ایران خلق نشده است اما كارهای شاخصی را شاهد می باشیم و برخی از آثاری كه هم اكنون در بازار كتاب موجود هستند، در آینده شاید با این عنوان از آنها یاد بشود. به صورت كلی شاهكار تعریفی نسبی هم دارد چونكه امكان دارد عده ای یك اثر را بعنوان شاهكار قبول داشته و دیگران نداشته باشند.
ششمین هفته هنر انقلاب به همت معاونت هنری حوزه هنری و با همكاری موسسه سپهر سوره هنر به علت درگیری با ویروس كرونا، در صداوسیما و فضای مجازی با مخاطبان خود در ارتباطست. آیین معرفی چهره هنر انقلاب و اختتامیه این رویداد هم با بهبود شرایط اجتماعی برگزار و زمان دقیق آن متعاقبا اعلام می شود.



1399/01/29
20:29:01
5.0 / 5
3449
تگهای خبر: هنر , هنرمند , هنرمندان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لباس دونی